TributeMe: 5 каверів на романтичні хіти до Дня святого Валентина

Скільки крапель складають море, скільки зірок знаходиться на небі, скільки пісень про кохання написали закохані… На ці риторичні питання ніколи не відповість жодна людина у світі. В кожному жанрі можна почути тисячі композицій про це знайоме кожному почуття, а в кожного виконавця знайдеться хоча б по одній такій пісні. Дехто взагалі присвячує темі кохання всю творчість та все своє життя. В цей особливий для багатьох день ми вирішили створити для вас спеціальний випуск рубрики “TributeMe”, в якому ви почуєте кавери популярних пісень про кохання. Вони не схожі за музичним напрямком, але ж справжнє кохання не залежить від якихось характеристик, чи не так?

“You’re Beautiful” Джеймса Бланта від Mark Pierce

Чи сподівався Джеймс Блант, створюючи свій хіт You’re Beautiful, що цей трек принесе йому не тільки всесвітню популярність, а й визнання суспільства? Певно, що ні. Баладою про своє почуття останній романтик сучасної сцени завоював любов мільйонів слухачів, а ті, в свою чергу, чи то на знак свого захоплення, чи просто сповна надихнувшись синглом, переспівують Джеймса по-своєму. Сьогодні один з таких кавермейкерів потрапив до нашої рубрики. Mark Pierce має власну історію, пов’язану з піснею, і голос, дуже схожий на оригінального виконавця. Та все ж хлопець креативно підійшов до роботи, і назвати його «другим Блантом» навряд чи повернеться язик :)

“You Got The Love” гурту Florence And The Machine від The XX

The XX, які самі є корисним джерелом матеріалу для створення каверів, сьогодні вирішили переспівати чужий хіт. Потрапила під гарячу руку пісня You Got The Love, яку подарували світу Florence And The Machine. Деякі скажуть, що ця версія однозначно є «музикою не для всіх». Але ж ми ніколи не окреслювали рамок и не ставили перепон на шляху від талановитих співаків до нашого слухача. Давайте слухати!

“This Love” гурту Maroon 5 від Austin Hughes

Жива динаміка, бурхлива енергія Maroon 5 в їхній пісні This Love, яка відома найпримхливішому меломану, розкривається з іншої сторони, потрапивши під приціл команди талановитого Austin Hughes. Хлопці довірили справу каверінга своїм інструментам: саксофону, гітарі та піаніно. Звучання цієї версії This Love несе зовсім інший настрій і адресоване, мабуть, поціновувачам гарної інструментальної музики. Найконсервативніші можуть і далі блукати мережею та насолоджуватися традиційним вокальним звучанням This Love, якого вистачає більш ніж в повній мірі. А за експериментами – просимо до нас! Приємного прослуховування.

“Somebody That I Used To Know” Ґотьє від Matthias Harris

Розкрити тему каверів Somebody That I Used To Know повністю просто неможливо: їх сотні, і всі доволі якісні як для непрофесійних інтернет-виконавців. А яким ви бачили ідеальний кавер найвідомішої пісні Gotye? Це акустика, виразний інструмент або ж багатоголосе а капела? Скільки людей слід задіяти, аби зробити це якомога якісніше? Єдиної відповіді, як і найдовершенішого музичного смаку, не існує. Але експериментувати ж ніхто не забороняв! Так подумав і Matthias Harris та спробував заспівати Somebody That I Used To Know без сторонньої допомоги ані людей, ані інструментів. Взагалі сам, сольно! Ну… Навіть не знаємо, як це пояснити… Загалом, дивіться самі, і вже назвіть як-небудь цей новий жанр кавер-мейкінгу! А потім напишіть нам, як це називається, по е-мейлу.

“Don’t Speak” гурту No Doubt від Hannah Trigwell

Співачка Гвен Стефані ще у складі гурту No Doubt записала ліричну Don’t Speak, яка отримала неймовірний успіх серед меломанів. Це сталося ще в далеких 90-х, коли кожен з нас був ще зовсім маленьким. Не дуже дорослою була тоді й Hannah Trigwell, але менше місяця тому дівчина наважилася та переспівала Don’t Speak міссіс Стефані. Може, колись і ця дівчина дістанеться до своєї порції світової слави, але поки що в її розпорядженні платформа YouTube та прихильники серед блогерів, які майже безпомилково визначають долі майбутніх зірок. Отже, Hannah Trigwell та Don’t Speak. Слухаємо та оцінюємо!