Digest: Земфіра ледь-ледь закінчила альбом вчасно, Леді Гага для цього стала інвалідом

В рубриці “Digest” від Inspired Music редакція блогу розказує вам про все найцікавіше, що сталося в музичному світі за минулий тиждень. Після невеличкої відпустки ми знову повернулися до вас, аби розказати про церемонію «Греммі», а також музичні новинки від Земфіри та Емінема

Нагороди тижня

Церемонія «Греммі 2013», під час якої нагороджують найкращих виконавців за останні дванадцять місяців, відбулася на початку тижня в США. Тріумфаторами заходу цього разу стали учасники гурту The Black Keys, які отримали почесні статуетки аж в чотирьох категоріях – «Найкращий рок-виступ», «Найкраща рок-пісня», «Найкращий рок-альбом» та «Продюсер року». Найкращим альбомом була визнана платівка “Babel” ще одних рокерів – Mumford & Sons. А найкращею піснею критиками був визнаний хіт We Are Young гурту fun. До речі, останні на цьому не зупинилися та отримали на церемонії нагороду ще й за найкращий дебют.

Здивували меломанів і події на червоній доріжці премії. В кулуарах зірки шепотілися про занадто відверте декольте Кеті Перрі та про королівське вбрання Ріанни. А блогери досі не втомлюються обговорювати вчинок скандаліста Кріса Браун, який, програвши Френку Оушену в одній з номінацій, вирішив не вставати з місця під час спічу переможця.

Хвороба тижня

Епатажна Леді Гага тимчасово залишає музичну сцену. Співачка розказала фанатам про серйозні проблеми з суглобами, які стали їй на заваді в мегауспішному турі “The Born This Way Ball”. «Деякий час мені довелося приховувати інформацію про травму. Мені просто не хотілося розчарувати моїх чудових шанувальників-монстриків. Але після одного з останніх виступів я взагалі не змогла вийти на сцену. Сподіваюся, мені вдасться впоратися з хворобою та якнайшвидше повернутися до вас», – відверто написала Леді Гага в мікроблозі Twitter.

Вже відомо, що лікарі діагностували в артистки синовіт або запалення оболонки суглобів. За інформацією одного з фан-сайтів Леді Гаги, зараз виконавиця перебуває в інвалідному візку та щохвилини втрачає через це чималі гроші. Так, журналісти “Billboard” підрахували, що через хворобу епатажна співачка може втратити цілих 25 мільйонів доларів, які вона могла б отримати за скасовані гастролі “The Born This Way Ball”. Втім, хейтери виконавиці вже заявили, що Леді Гага знову привернула до себе увагою провокаційною темою хвороби, а сама в той час вирішила екстрено закінчити роботу над новим альбомом “Artpop”, який мав вийти ще в 2012 році.

Активність тижня

Поспіхом закінчувала роботу над новим альбомом і російська співачка Земфіра. Звукорежисер останньої студійної збірки артистки «Жить в твоей голове» Андрій Самсонов зізнався виданню «Собака», що мастерінг платівки закінчився лише за сім годин до її презентації у всесвітній мережі. Також пан Самсонов зауважив, що в останній момент деякі треки були включені в альбом, а деякі видалені. Але на питання про те, чи будуть такі демо-версії пісень колись презентовані громаді, звукорежисер відповідь не дав.

Шостий студійний альбом Земфіри «Жить в твоей голове» було викладено для вільного прослуховування 14 лютого 2013 року на сервісі «Яндекс.Музика», де він вже встиг набрати більше мільйону легальних прослуховувань. Офіційний реліз платівки відбувся 15 лютого, разом з початком турне співачки містами Росії, України, Латвії та Естонії. Нагадаємо, тур Земфіри в Україні посів другу сходинку в рейтингу найважливіших музичних подій 2013 року, складений експертами Inspired Music.

Анонс тижня

Наступний студійний альбом Емінема можна буде послухати вже в червні. Про це минулого тижня написали журналісти “Billboard” із посиланням на президента лейбла “Shady Records” Пола Розенберга. Як зазначив продюсер, робота над платівкою триває доволі давно, але з точною датою її виходу лейбл ще не визначився. Однак, додав містер Розенберг, найімовірніше альбом надійде до продажу після національного Дня пам’яті. Нагадаємо, він відбудеться в США 27 травня.

Останній раз Емінем порадував шанувальників новим матеріалом в 2011 року, коли у складі гурту Bad Meets Evil випустив міні-платівку “Hell: The Sequel”. Тоді диск отримав позитивні оцінки від критиків та дебютував на першому рядку чарту “Billboard”.

Ремікс тижня

Брітні Спірс та will.i.am вирішили вчергове набриднути меломанам та презентували кліп на нову версію пісні Scream & Shout. Цього разу до роботи над реміксом співаки запросили купу реперів, серед яких Waka Flocka Flame, Lil Wayne та Diddy. Цікаво, що незважаючи на нові образи will.i.am та Брітні Спірс в цілому концепція ролика не змінилася – глядачу пропонується насолодитися білим фоном та музикантами в повний зріст.

Відзначимо, що раніше сингл Scream & Shout зумів очолити британський чарт. Крім цього, відеокліп на оригінальну версію композиції був переглянутий більше 100 мільйонів разів на сайті YouTube. Не обійшлося і без купи пліток, коли в інтернеті поширилася інформація, що вокальну партію Брітні виконує не сама співачка, а її британська колега Туліса. Втім, продюсер will.i.am категорично спростував новину про це, заявивши, що Туліса дійсно записувала демо-версію Scream & Shout, але опісля він від віддав трек саме поп-принцесі.

Про інші музичні події дізнавайтеся на Inspired Music наступної суботи. Ми вже відслідковуємо найцікавіше!