COmuRJ3GWhQ

Цього тижня в рубриці «Ретро» ми розповімо вам про дивовижні камбеки, запальні диско-мотиви та цікаві історії створення пісень.

Пісня: I’ll Never Find Another You
Виконавець: The Seekers
Рік: 1965
Протрималася на першому місці: два тижні

Розпочинаємо наш сьогоднішній ретро-огляд миротворчими акордами неймовірно позитивної пісні I’ll Never Find Another You від австралійського фолк-бенду The Seekers. Треба зазначити, що вищезгадана композиція стала ще й дебютним синглом гурту у Великій Британії, тому трек зміг досягти першого місця по обидві сторони океану. Цікаво, що вже в 1967 році американський кантрі-співак Сонні Джеймс створив кавер-версію пісні I’ll Never Find Another You, яка невдовзі також захопила перші місця американських чартів та закріпила успіх оригіналу австралійського гурту. До того ж, прекрасна композиція не змогла загубитися в часі, що підтверджує і купа версій I’ll Never Find Another You, які записані сучасними виконавцями.

Пісня: Tragedy
Виконавець: The Bee Gees
Рік: 1979

На запальних хвилях семидесятих в нашому чарті сьогодні розмістився популярний гурт The Bee Gees з треком Tragedy. Після шаленого успіху стрічки «Лихоманка суботнього вечора», більшість саундтреків до якої виконав колектив, пісню Tragedy було додано до списку пісень Вест-Ендської версії кіномюзиклу. Відомо, що трек збив з першого місця світових чартів іншу не менш популярну пісню – композицію I Will Survive Глорії Гейнор. Цікаво, що в 1979 році телеканал NBC пустив в ефір фільм “The Bee Gees Special”, в якому і була показана робота талановитих чоловіків над майбутнім матеріалом. До того ж, майже весь музичний супровід треку – оброблений вокал одного із солістів гурту, що і зробило пісню Tragedy унікальною.

Пісня: Atomic
Виконавець: Blondie
Рік: 1980

У підрозділі 80-х до нас повернулася команда найголовніших хітмейкерів світу – гурт Blondie – з трохи дивакуватою піснею Atomic. Мабуть, про історію цього треку краще за всіх може розповісти лише вокалістка бенду Деббі Гаррі: «Мої партнери за Blondie намагались зробити щось схоже на пісню Heart of Glass, аж раптом ми знайшли неймовірний вестернський ритм. Але найцікавіше з текстом – хлопці грали на гітарі, коли я лежала на дивані та наспівувала «Твоє волосся сьогодні дуже гарне». Так, власне, і з’явилась пісня Atomic», – зізнається Деббі.

Пісня: Frozen
Виконавець: Madonna
Рік: 1998

В 1998 році американська поп-діва Мадонна випустила сьомий студійний альбом “Ray of Light”, лід-синглом якого стала таємнича композиція Frozen – електронна балада, в якій слухачі дізнаються про глибоку історію кохання співачки та розрив стосунків. Багато критиків описують трек як один із найбільш таємничих та «темних» у кар’єрі Мадонни, але, все ж таки, дають позитивні оцінки синглу. Скоріш за все, саме нове та більш глибоке звучання, вдалий промоушн та щирість виконання зробили пісню Frozen центральною та неймовірно популярною в творчості артистки.

Пісня: Shine
Виконавець: Take That
Рік: 2007

А закриваємо ми ретро-огляд неймовірно позитивною піснею Shine, що є другим синглом альбому “Beautiful World” гурту Take That. Одразу після випуску на трек одразу ж звернули увагу рекламні агенції, тому вже незабаром пісня Shine стала саундтреком у рекламі мережі супермаркетів “Morrisons”. Також доріжка допомогла гурту Take That отримати стасус сьомого виконавця в історії сучасної музики, який має більше дев’яти чарттоперів в британському хіт-параді. І найголовніше, в 2008 році мегапопулярний сингл Shine допоміг хлопцям з Take That отримати їхню сьому нагороду “BRIT Awards”.

Микита Єсін

Запоріжжя, 17 років. Справжнє дитя планети, твіттерянин, відданий Last.FM-юзер. Не уявляю життя без пошуків нового та цікавого. Надихають творіння європейських електронних дів.