10 найкращих пісень гурту The Killers за версією читачів Inspired Music

EtUW6e0O53M

Учасники американського колективу The Killers можуть вважатися чи не найголовнішими поп-рок-героями останнього десятиліття. Обдарована четвірка з Лас-Вегасу вже з випуском дебютного альбому “Hot Fuss” в 2004 році отримала армію шанувальників та здобула своєрідну «перепустку» на найграндіозніші фестивалі світу. Серед них – британський “Glastonbury”, заокеанський “Coachella” та навіть японський фестиваль “Fuji”. Музичні критики також схвально відгукнулися про творчість The Killers, відзначивши, що талановиті хлопці змогли поєднати в собі нестримність The Cure та епатажність Девіда Боуї.

В червні цього року The Killers чекає, можливо, наймасштабніше випробування в їхній кар’єрі – виступ на лондонському стадіоні «Вемблі», який вміщує більше 90 тисяч людей. Своїми емоціями від грандіозного перфомансу соліст бенду Брендон Флауерс зможе поділитися з українською публікою вже 2 липня, коли The Killers завітають до Києва в рамках турне “Battle Born World Tour”. В очікуванні першого концерту гурту в Україні ми попросили наших читачів назвати улюблені пісні колективу та склали рейтинг найкращих пісень відомих музикантів.

10 місце: Shadowplay

Відкриває наш рейтинг найкращих пісень The Killers кавер популярної композиції Shadowplay гурту Joy Division. Нова версія пісні була записана музикантами спеціально для чорно-білого фільму “Control”, який оповідає глядачу історію життя фронтмена Joy Division Єна Кертіса. Цікаво, що між шанувальниками Joy Division (а з недавнього часу і The Killers) досі точаться суперечки щодо змісту лірики Shadowplay. Одні кажуть, що трек розповідає слухачам історію нічних зустрічей Єна та його дівчини, інші доводять, що музикант написав композицію під впливом жаги до слави і успіху. Доходить і до абсурду: деякі фанати Кертіса вважають, що легендарний співак захоплювався нацизмом та натякнув про це через деякі паралелі Shadowplay.

9 місце: Spaceman

Історія, покладена в пісню Spaceman, цілком могла б стати сюжетом однієї з фантастичних голлівудських драм. Брендон Флауерс та його банда розповідають історію хлопця, який намагається скоїти самогубство, але пізніше прокидається не на небі, а в полоні прибульців. Після низки експериментів «зелених чоловічків» нещасний просить відпустити його додому та невдовзі приходить до тями на операційному столі в оточенні лікарів. Тут і починається найцікавіше: ескулапи намагаються довести хлопцю, що через свої примарні видіння він потребує психологічної допомоги. Цікаво, що містична лірика відіграла свою роль в просуванні пісні та допомогла Spaceman стати саундтреком фантастичного серіалу “Fringe” та фільму про прибульців “Planet 51″.

8 місце: For Reasons Unknown

Як не дивно, пісня For Reasons Unknown, що посіла восьму сходинку рейтингу найкращих пісень The Killers, вважається чи не найгіршим синглом гурту. Композиція дебютувала лише на 75 сходинці британського чарту та наступного тижня взагалі вилетіла з хіт-параду. Цікаво, що коли пісня виконується наживо, басист Марк Стормер грає на гітарі, а вокаліст Брендон Флауерс несподівано бере до рук бас-гітару. Деякі джерела наголошують, що надихнула Флауерса до написання композиції For Reasons Unknown смерть бабусі музиканта через хворобу Альйцгеймера.

7 місце: Here With Me

Композиція Here With Me вийшла в альбомі The Killers “Battle Born”, який з’явився на полицях музичних магазинів у вересні 2012 року. З моменту релізу і до сьогодні трек не лишає байдужими шанувальників гурту та звичайних меломанів з усіх куточків світу. Це пояснюється ліричним текстом пісні, безкомпромісно крутим звучанням треку та, звісно, яскравим відеокліпом від епатажного Тіма Бертона. Сам режисер про свою роботу з The Killers згадує: «Коли я почув пісню Here With Me, то згадав свої відчуття під час споглядання воскової фігури Вайнони Райдер в Блекпулі. Думаю, найважчим під час зйомок було змусити молодого актора Крейга Робертса носити на руках легендарну діву Вайнону Райдер». До речі, трек Here With Me досяг сьомої сходинки нашого рейтингу найкращих пісень The Killers через три місяці після офіційного випуску, що теж може вважатися своєрідним рекордом.

6 місце: Runaways

Альбом “Battle Born” на сьогодні сміливо можна назвати кульмінацією творчості The Killers. Платівка включає в себе стильові елементи попередніх робіт, що вплітаються в нове звучання гурту. Першим синглом на підтримку “Battle Born” став трек Runaways, прем’єра якого відбулася на початку 2012 року, коли доріжка опинилася в інтернеті за декілька днів до офіційного релізу. Тим не менш, активного просування пісні шанувальникам довелося почекати. Так, обкладинка синглу була оприлюдена в лише в червні, а в липні Runaways потрапив на американські радіо-хвилі, а також в ротацію британського “BBC Radio 1″. Цікаво, що критики оцінили пісню неоднозначно, але це не налякало шанувальників The Killers в передчутті нової платівки.

5 місце: When You Were Young

Композиція When You Were Young, яка з’явилася в другому альбомі The Killers “Sam’s Town”, стала однією з найуспішніших пісень колективу. Свого часу доріжка досягла 14 сходинки американського чарту, отримала номінації на «Греммі» в категоріях «Найраща рок-пісня» та «Найкращий кліп» та стала саундтреком багатьох ігор та модних показів. А всі кавер-версії пісні When You Were Young взагалі неможливо перелічити. Свого часу трек переспівали Coldplay, Емі Макдональд та гурт Biffy Clyro.

4 місце: Read My Mind

Трек Read My Mind став синглом на підтримку другого альбому “Sam’s Town”, який The Killers презентували в 2006 році. Незважаючи на загальні прохолодні відгуки критиків щодо платівки, пісня одразу ж сподобалась багатьом оглядачам. Наприклад, ресурс “NME” назвав пісню Read My Mind «справжнім гімном та кульмінацією альбому “Sam’s Town”», а незалежний журналіст Свент Філіпп порівняв роботу гурту з творчістю популярних Duran Duran. Цікаво, що навіть Брендон Флауерс невдовзі після релізу пісні зізнався, що вважає трек Read My Mind найкращим з тих, що він коли-небудь писав в житті. Можливо, саме через це композиція була так тепло сприйнята публікою та не пройшла повз відомих музикантів, які вважали за честь зробити нові версії пісні.

3 місце: Human

Основна фраза пісні Human свого часу стала причиною численних суперечок прихильників гурту. “Are we human or are we dancer?”, – питає Брендон Флаверс у приспіві. Проте деякі фанати розчули там слово denser, і замість того, щоб думати над гуманістичною основою пісні, почали сперечатись, що ж насправді малося на увазі. Як пізніше пояснив музикант в одному з інтерв’ю, насправді він співав про те, чому Америка генерує так багато танцюристів, і так мало людей.

2 місце: Somebody Told Me

Композиція Somebody Told Me увійшла до дебютного альбому The Killers і стала одним з перших успішних хітів гурту. В основі сюжету покладена невеличка «проблемка»: хлопець дізнався, що його дівчина почала зустрічатись… з його колишньою! Можливо, в альтернативній реальності кожна дівчина мріяла виявитися подружкою Брендона, але таким еротичним фантазіям не місце в нашому житті. Герой доклав всіх зусиль, аби просто дізнатися її ім’я, а вона його кинула!

1 місце: Mr. Brightside

Відомо, що демо-версії треку Mr. Brightside можна було почути ще в 2001 році, але на фізичних носіях сингл з’явився лише через два роки, одразу ж заполонивши плейлисти радіостанцій світу. Трек вразив меломанів щирістю тексту, присвяченого тяжкому розлученню Брендона з його колишньою дівчиною. Сильні емоції, які надихнули хлопця на створення справжнього шедевру, принесли гурту справжню популярність. Перший наклад синглу був розкуплений лише за сім днів, через що трек довелося перевипускати на носіях ще раз. Цікаво, що експерти найвідомішого музичного інтернет-ресурсу “Last Fm” у 2010 році заявили, що дебютний сингл гурту є піснею, яку слухають набільше з моменту створення порталу. Оцінили Mr. Brightside і читачі порталу Inspired Music, коли допомогли композиції отримати перше місце в рейтингу десяти найкращих пісень The Killers.

Рейтинг найкращих пісень гурту The Killers підготували журналісти Inspired Music Костянтин Андрєєв, Сергій Пішковцій, Світлана Васильченко та Микита Єсін.