Zedd – Clarity: маленький монстрик

Останнім часом кількість діджеїв, які презентують повноцінні платівки, безупинно зменшується. Одні продюсери пояснюють це тим, що успішні сингли неможливо зв’язати в повноцінну компіляцію. Інші скаржаться, що в цифрову еру запис та випуск дисків є просто марнуванням часу та грошей. Вихідець з Росії часів перебудови Антон Заславський, більш відомий меломанам за сценічним псевдонімом Zedd, з легкістю зруйнував подібні стереотипи. Декілька тижнів тому він видав дебютний і, можливо, головний magnum opus за все своє життя, який назвав “Clarity”. І, тим самим, для всіх та самого себе наблизився до зіркової тусовки найкращих майстрів електронної музики, яких поважають та люблять клабери та звичайні меломани.

Цікаво, що декілька років тому Антон Заславський навіть не підозрював, що стане відомим ді-джеєм. Змалку хлопець захоплювався грою на фортепіано, а згодом отримав позицію барабанщика у хлопчачому шкільному гурті. Все змінилося в 2009 році, коли до рук парубка несподівано потрапив диск “†” французьких електронщиків “Justice”, після прослуховування котрого Антон твердо вирішив присвятити творче життя жанру EDM та почав робити перші спроби в міксуванні пісень. Саме тоді доля зводить його зі Скріллексом, знайомство з яким допомагає хлопцю пробитися в танцювальні чарти світу. Десь в той же час Zedd випускає свій перший трек “Shave It”, котрий через декілька років з’явиться і в альбомі “Clarity”, щоправда, під назвою “Shave It Up”.

В 2010 році Zedd знайомиться ще з однією зірковою особистістю, котра визначить його зірковий шлях. Ремікси на композиції “Born This Way” та “Marry the Night” настільки сподобалися епатажній Леді Гага, що співачка не тільки включила їх в свій офіційний альбом, але й допомогла хлопцю підписати контракт з лейблом “Interscope Records”. Перший офіційний сингл не забарився – композиція “Spectrum”, записана з Метью Кома, спричинила ефект вибуху, одразу очоливши американський танцювальний чарт.

До речі, знайомство з Леді Гага допомогло Zedd’у і в просуванні альбому. Епатажна співачка не тільки щосили спамила в “Твіттері” посиланнями на завантаження “Clarity”, а й навіть власними силами записала та спродюсувала ремікс на пісню “Stache”, котрим, звісно, поділилася з власними фанатами – “монстриками”. Хто б сумнівався, що в результаті такої дружби платівка “Clarity” потрапить в чарти світу?

Окрім “чистих” клубних робіт вистачає на платівці й дуетних пісень, котрі прекрасно виглядали б у плейлистах радіостанцій. Серед них – титульний трек, “Clarity” записаний з інді-гуртом Foxes.

А от єдиним відверто провальним треком диску “Clarity” є пісня “Lost At Sea” з Раяном Теддером, який останнім часом все сильніше намагається закріпитися в танцювальному напрямку музики. І це йому вдається, хоча й завдяки “ведмежій послузі” у відповідь ді-джею – бо ж авторський стиль Zedd’а у пісні майже не чути. Хоча це, можливо, єдина помилка продюсера, котра відчувається під час просуховування диска.

Вердикт: на сьогодні Zedd став талановитим музичним продюсером, з яким працювати модно та результативно. Хлопець може похвалитися аранжуванням світових хітів “I Don’t Like You” Єви Сімонс та “Beauty and a Beat” неймовірного Джастіна Бібера. Вже через декілька місяців з’явиться й новий диск Леді Гага, над аранжуванням якого зараз плідно працює ді-джей. Параллельно з цим Zedd встигає просувати власну творчість та не соромиться представляти свій свіжий погляд на електронну музику. Диск “Clarity” дійсно вартий прослуховування та перебування в чартах (хоча, за великим рахунком, про чималу частку продажів потурбувалися зірки першого ешелону). Але найголовніше те, що Антон Заславський вже точно визначив музичний стиль, з яким буде працювати надалі. Хоча в свої 23 роки парубок, схоже, ще не усвідомлює свій успіх та поки продовжує веселитися, даруючи радість слухачам на танцполах. Уважніше, на ваших очах зійшла нова яскрава зірка.

Загальна оцінка: 7 з 10
У плейлист: “Hourglass” (featuring LIZ), “Shave It Up”, “Spectrum” (featuring Matthew Koma), “Clarity” (featuring Foxes), “Epos”