Justin Timberlake – The 20/20 Experience: медовий місяць

Justin-Timberlake-The-20_20-Experience-Deluxe-Version-2013-1200x1200

Головний приклад для наслідування, зразковий хлопчик Джастін Тімберлейк (Justin Timberlake) ніколи не поспішав випускати нові платівки. Презентувавши дебютник “Justified” в 2002 році, виконавець відзначився хітом Cry Me a River, роздягнув на “Super Bowl” Джанет Джексон та зник з шоу-бізнесу. Вже в 2006-му Джастін дав зрозуміти публіці, що не збирається кидати сцену та випустив революційний диск “FutureSex/LoveSounds”, який йому допоміг записати відомий продюсер Тімбаленд. Сам Тімберлейк одразу ж став головним артистом світу, але на піку популярності несподівано вирішив спробувати себе в кінематографі. А в кінці 2012 року співак остаточно забив на статус головного холостяка планети, оженившись на голівудській красуні Джесіці Біл. Здається, подібний стан речей остаточно підтвердив: Тімберлейк хоче залишися в кіно та не збирається записувати нові пісні.

Втім, на початку 2013 року в музичних виданнях несподівано замайорили заголовки про повернення Джастіна в музику, а вже за декілька днів артист сам підтвердив реліз довгоочікуваного альбому. «Послухайте, я дійсно записав лише два альбоми за останні десять років. Але мені не хотілося випускати платівку з посереднім матеріалом. Тепер я готовий представити вам щось цікавеньке», – пояснив артист. Незабаром Тімберлейк презентував трек Suit & Tie, що блискуче показав себе в чартах і допоміг Джастіну стати центральною персоною церемонії «Греммі» на початку лютого цього року. Меломани побачили нового Тімберлейка – не веселого хлопця, а зрілого чоловіка в костюмі з краваткою, який досяг гармонії в житті та готовий розповісти про це світові. Підтверджує це і відсутність гостей на платівці “The 20/20 Experience”, звісно, не рахуючи Jay-Z у вищезазначеній пісні Suit & Tie.

Окремо треба відзначити факт того, що диском “The 20/20 Experience” Джастін Тімберлейк не намагався спричинити революцію в світі r’n’b-музики (до нього це вже зробив Френк Оушен). Звісно, платівка не містить очевидних поп-хітів на зразок SexyBack або What Goes Around… Comes Around. Тим не менш, музичному смаку Тімберлейка можна тільки позаздрити. Тут вам і фанковий нео-соул, і індійська психоделіка, і навіть афробіт. Розмаїття музичних стилів в в “The 20/20 Experience” досягається завдяки довгим композиціям, що тривають більше восьми хвилин. «Якщо Pink Floyd і Queen можуть зробити доріжку тривалістю 10 хвилин, тоді що заважає зробити це нам? До того ж, радіоверсії наших пісень ми завжди встигнемо зробити пізніше», – пояснив продюсер альбому Тімбеленд. І це дійсно спрацювало: альбом “The 20/20 Experience” поєднує в собі абсолютно різні культурні течії та дійсно звучить поза часом.

justin timberlake

Вердикт: останні події в особистому житті Джастіна Тімберлейка остаточно допомогли співаку зрозуміти сенс його життя. Альбом “The 20/20 Experience” виявився справжньою одою музиці та коханню, яка піднесла улюбленця меломанів на новий творчий рівень. Сьогодні Джастін Тімберлейк абсолютно не намагається затриматися в чартах або ротаціях на радіо, тому і не пропонує слухачу конфлікт, епатаж або відвертий секс. «Мені так подобається записувати музику, що у випадку невдачі я не стану переживати. Навіть якщо на планеті залишиться одна людина, яка буде слухати “The 20/20 Experience” в автівці, я все одно буду щасливим», – каже співак, і, схоже, ані краплі не лукавить. А ми, тим часом, продовжуємо блукати в лабіринті жанрів “The 20/20 Experience” та починаємо робити ставки на щасливого тріумфатора церемонії «Греммі 2013», одягненого в костюм та краватку.

В плейлист: весь альбом