O9UiyZl339s

Сьогодні в рубриці «Ретро» ми знову розкажемо вам про найуспішніші хіти та балади, які свого часу очолили американський чарт та захопили слухачів своєю щиристю та силою.

Пісня: (You’re My) Soul And Inspiration
Виконавець: The Righteous Brothers
Рік: 1966
Протрималася на першому місці: три тижні

Пісня (You’re My) Soul And Inspiration стала першим великим хітом американської поп-групи The Righteous Brothers після розриву музикантами контракту з продюсером Філом Спектором. Після цього дует вирішив долучитися до лейблу “Verve”, який орієнтувався переважно на джазових артистів. Це дало свої результати і вже під час запису пісні до The Righteous Brothers долучився оркестр та професійна вокалістка. Можливо, саме новий стиль команди допоміг The Righteous Brothers вперше та востаннє досягнути вершини американського чарту.

Пісня: Dancing Queen
Виконавець: АВВА
Рік: 1976
Протрималася на першому місці: шість тижнів

Трек Dancing Queen вже давно вважають однією з найкращих композицій 70-х. Пісня з’явилася в чартах багатьох країн – навіть там, де про АВВА до того ніколи не чули. Відзначимо, саме трек Dancing Queen став єдиним американським чарттопером гурту. Цікаво, що пізніше музикантів запросили виконати пісню Dancing Queen на весіллі короля Швеції Карла XVI Густава та його обраниці Сильвії Соммерлат.

Пісня: Get Outta My Dreams, Get into My Car
Виконавець: Billy Ocean
Рік: 1988

Хіт Get Outta My Dreams, Get into My Car британського співака Біллі Оушена заснований на пісні Рінго Старра “You’re Sixteen”. Частково популярність композиції можна пояснити яскравим відеокліпом, який був створений за допомогою передових для того часу технологій. Тільки уявіть: мультфільм, який змішали з живою послідовністю подій! І все це – двадцять п’ять років тому! До речі, пісня виступила саундтреком комедії «Водійські права» про хлопця, який хоче підкорити дівчину завдяки гарним оцінкам на екзаменах в автошколі.

Пісня: Bump n’ Grind
Виконавець: R. Kelly
Рік: 1994
Протрималася на першому місці: чотири тижні

Трек Bump n’ Grind став другим синглом сольного альбому “12 Play” музиканта R. Kelly. Хіт зміг побувати на першому місці американського “Billboard Hot 100” та втримав лідерство в рейтингу “Hot R&B Songs” протягом дванадцяти тижнів. Після тріумфу пісні музикант випустив ще й два офіційні ремікси композиції, закріпивши успіх Bump n’ Grind на «ефемках» різного музичного напряму. До речі, ці радіостанції і в наші дні продовжують транслювати хіт майже десятирічної давнини.

Пісня: Poker Face
Виконавець: Lady Gaga
Рік: 2008

Композиція Poker Face стала другим синглом Леді Гаги і невдовзі після випуску очолила американський чарт – як і трек-попередник Just Dance. Під час одного з виступів артистка пояснила натовпу, що намагалася вкласти в значення слів Poker Face: «Прихована ідея пісні — вказати на відчуття, коли знаходишся в ліжку з хлопцем та одночасно фантазуєш про жінку. А чоловік має зрозуміти «безпристрасне обличчя» та збагнути, про що думає його дівчина». Подібні заяви свого часу шокували Америку, але вже зовсім скоро виконавиці довелося шукати інші способи здивувати публіку. Так з’явилися заяви про гермафродитизм, сукня з м’яса та боротьба з Мадонною.