Блог / Сети / Відео / Огляди / Новини

Pitbull – Global Warming: новорічний блакитний вогник

Огляди, 14.12.2012 · · 0

Вже декілька століть латиноамериканська музика характеризується своїми особливостями та традиціями. Ще в XIX столітті мотиви кубинських селян одержали поширення в результаті еміграції із східної частини Куби. Ці пісні й танці свого часу досягли Гавани, і з того моменту кубинська музика отримала міжнародну популярність. На жаль, на початку 2000-х на планеті Земля з’явилися поп-виконавці на зразок Енріке Іглесіаса та Дженніфер Лопес, які всіма силами намагалися зруйнувати автентичність латинської музики, поєднавши етнічний драйв та комерцію.

Декілька років тому до цих зіркових персон долучився й американець Армандо Крістіан Перес, більш відомий меломанам під псевдонімом Пітбуль. Випустивши декілька непопулярних платівок, в 2009 році співак несподівано презентував світовий хіт “I Know You Want Me (Calle Ocho)”, який досяг другої сходинки американського чарту та став чи не найвідомішою піснею того року. Остаточно закріпила популярність Пітбуля співпраця з Дженніфер Лопес в клубній вибухівці “On The Floor”. Після успішної платівки “Planet Pit”, записаної в 2011 році з безліччю продюсерів та зірок, харизматичний співак одразу повернувся в студію для створення “Planet Pit 2.0″. Влітку 2012 року виконавець почав годувати слухачів різномантітними плітками щодо дуетів. Цим новинам ой як хотілося вірити, адже у майбутній платівці “Global Warming” були заявлені спільні композиції як з супер-зіркою Крістіною Агілерою, так і з новачками The Wanted.

Однак, нова платівка “Global Warming”, що вийшла декілька тижнів тому, повністю провалилася в чартах. Що ж стало причиною невдачі та наскільки якісний диск в музичному плані? Давайте розберемося з самого початку. Отож, в березні 2012 року в мережі з’явилася перша пісня диску “Back in Time”, яка мала б стати саундтреком третьої частини фантастичної франшизи “Люди в чорному”. І хоча “Back in Time” чомусь так і не увійшла до фінального плейлисту фільму, танцювальний трек із дабстеп-вставкою та семплом ретро-композиції “Love Is Strange” 1956 року все літо намагався штурмувати рейтинг”Billboard Hot 100″. І це йому, відзначимо, вдалося. Хоча причиною успіху в чарті може бути банальна відсутність справжніх хітів у цьому році. В будь-якому випадку, реліз “Back in Time” був великим ризиком для Пітбуля, адже сприймати його творчість без якоїсь запрошеної зірки в наші дні неймовірно важко.

Наступною роботою, що була презентована ще до випуску альбому “Global Warming”, став сингл “Get It Started” з Шакірою. Таким чином, меломани вже втретє почули спільну пісню цих двох зірок – раніше на радіостанціях вже лунали спільні хіти виконавців “Rabiosa” та “Lo Hecho Está Hecho”. Але пісня “Get It Started” показала невдалі результати та майже не закріпилася в музичних рейтингах. Чи дует Пітбуля та Шакіри вже набрид публіці, або знову ж все можна списати на невдалий рік, невідомо. Вдала схема дала перший збій. І це був лише початок…

Власне, подібна ситуація підтвердилася в кожному наступному треку платівки “Global Warming”. Під час прослуховування диску складається враження, що Пітбуль просто запросив зірок на дешеву програму формату “Суботній вечір”. Отож, починається випуск виступом Крістіни Агілери, яка, до речі, безсоромно плагіатить легендарний семпл пісні “Take On Me” гурту A-HA. Але обов’язково ознайомитися з піснею “Feel This Moment” треба навіть не через це. Якщо ви не встигли переслухати новий альбом Крістіни Агілери, то замість цього можете абсолютно чесно оцінити її трек з Пітбулем. Композиція є прекрасним індикатором успіху Агілери станом на кінець 2012 року. Якщо вже зірки рівня Крістіни записують пісні з Пітбулем, то музична індустрія переживає й справді не найкращі часи. Бідні фанати співачки, вони думали, що останньою помилкою Агілери був дует з Нікі Мінаж в 2010 році, але ні… :(

Закралася помилка й в успішну формулу дуетів з”перевіреними” Пітбулем виконавцями. Якщо трек “Hope We Meet Again” зі скандалістом Крісом Брауном ще може скласти конкуренцію попередньому хіту зірок “International Love”, то псевдофеміністичний гімн “Drinks For You” із Дженніфер Лопес вийшов відверто поганим. Ніби інгридієнти салату ті ж самі – просто купили його вже в супермаркеті, а не приготували з любов’ю вдома. Коротше, не омномном.

Посереднього успіху в чартах можна очікувати від композицій “Party Ain’t Over” з Ашером та “Last Night” з австралійкою Гаваною Браун. Справа в тому, що автором обох пісень виступив нідерландський продюсер Afrojack, з яким останнім часом дуже модно працювати в студії. Біти другого гатунку та “пітбулівські” фішки можуть подарувати нижченаведеним трекам право звучати в клубах декілька місяців, не більше.

Вердикт: успішна формула “реп в куплеті, вокал в приспіві”, яка вже декілька років давала Пітбулю право називатися зіркою першого ешелону, цього разу чомусь не спрацювала. Для “Global Warming” виконавець записав з десяток дуетів, які виявилися нецікавими публіці. До того ж, далося взнаки й постійне намагання Пітбуля поєднати латинські мотиви та клубні біти. Поки що Пітбуль у хіп-хопі виглядає як Девід Гетта в клубній музиці – красива обгортка та хітовість не рятує від хейтерства поціновувачів репу або справжніх клаберів відповідно.

Загальна оцінка: 3 з 10
В плейлист: Get It Started (feat. Shakira)

Автор: