Музичні прем’єри тижня: MGMT, Empire Of The Sun, Florence And The Machine та інші

oE_JQbnrPQw

В рубриці «Музичні прем’єри тижня» редакція Іnspired, як завжди, розповідає вам про головні новинки останніх семи днів. Цього тижня ми могли почути пісні, які увійдуть до фільму «Великий Гетсбі», а також лід-сингли нових альбомів інді-рокерів. Слухаємо :)

Хто: Florence And The Machine
Пісня: Over The Love
Альбом: Great Gatsby OST (7 травня 2013)

Британський гурт Florence And The Machine потішив фанатів новим треком Over The Love. Схоже, фронтвумен команди Флоренс Вельш вже набридли музичні експерименти, і співачка вирішила повернутися до звичного для себе та улюбленого для меломанів бароко-стилю. Нагадаємо, останнього року виконавиця встигла заглибитися в електроніку разом з британським ді-джеєм Кельвіном Гаррісом та стати запрошеною зіркою в пісні американського репера-дебютанта A$AP Rocky. Цікаво, що композиція Over The Love, що увійде до фільму «Великий Гетсбі», стала вже другою спробою бенду записати музику для фільму. Раніше Florence And The Machine вже працювали над піснею для стрічки «Білосніжка та мисливець». Будьмо чесними: тоді саундтрек, фактично, став єдиним плюсом усієї картини.

Хто: Daft Punk
Пісня: Get Lucky
Альбом: Random Access Memories (17 травня 2013)

Звісно, однією з головних новин минулого тижня стала офіційна прем’єра композиції Get Lucky гурту Daft Punk. Схоже, французькі електронники продемонстрували нам одну з найкращих музичних промо-кампаній за останні роки. Так, невеличкий рекламний ролик допоміг ще невиданому альбому “Random Access Memories” в один момент стати лідером серед замовлених платівок, а тізер кліпу Get Lucky породив безліч фейкових версій треку в інтернеті. До речі, Daft Punk почали запис нового матеріалу ще в 2008 році, але залишилися незадоволеними техно-треками. Пізніше учасники гурту зустрілися з Фареллом Вільямсом, який запропонував музикантам створити диско-альбом. Поки не відомо, що з цього вийшло, але зголоднілих за багато років шанувальників Daft Punk влаштує будь-який результат.

Хто: MGMT
Пісня: Alien Days

В День музичних магазинів, який щорічно відзначається 20 квітня, американські інді-рокери MGMT презентували пісню Alien Days. Пізніше музиканти зізналися, що планують зробити трек першим синглом на підтримку нового студійного альбому, реліз якого відбудеться десь в травні. Якщо вчитатися до невиразного пресс-релізу, то можна зрозуміти, що цього разу рокери намагалися написати пісню про прибульця, який паразитує в голові людини та керує почуттями господаря. Схоже, готуються до вторгнення в голови меломанів і самі MGMT. Вони вже встигли голосно заявлявити, що записали альбом, який слухач відправить до колекції улюблених платівок відразу після першого прослуховування.

Хто: Empire Of The Sun
Пісня: Alive
Альбом: Ice on the Dune (18 червня 2013)

Австралійці Empire Of The Sun випустили новий сингл Alive, який увійде до нового альбому музикантів. Схоже, нас дійсно очікує один з найкращих музичних сезонів за останні роки: після релізів від Daft Punk та MGMT вже в червні вийде диск Empire Of The Sun, який отримає назву “Ice on the Dune”. Учасник гурту Нік Литтлмор вже встиг заспокоїти меломанів, повідомивши, що дабстепу на альбомі не буде, та зацікавив трейлером нової платівки, режисером якого став сам Джей Джей Абрамс. Для тих, хто не в темі: ім’я автора серіалу «Загублені» автоматично означає, що в новій платівці Empire Of The Sun вже заховані чимало загадок, над вирішенням яких будуть битися в істериці навіть найвідданіші шанувальники MGMT. Гурт натякає, що нам варто просто завантажити “Ice on the Dune” в телефони та забути про сканворди на гарячих кримських пляжах.

Хто: Lana Del Rey
Пісня: Young And Beautiful

Зробила на вихідних приємний подарунок читачам Inspired Music і пишноуста Лана Дель Рей, опублікувавши пісню Young And Beautiful, яка також увійде до стрічки «Великий Гетсбі». На жаль, трек особливо не вирізнився від решти виданих (і невиданих) пісень співачки та став черговим прикладом для глузування хейтерів Лани. Вони, до речі, вже відзначили, що глядачі «Великого Гетсбі» обов’язково задрімають на м’яких кріселках під час пісні Лани. Що ж, якщо і так, то пісні Бейонсе, will.i.am та Джека Вайта, які теж потрапили до стрічки, обов’язково змусять глядачів прокинутися.