LcJoV_rPWPA

В черговому випуску рубрики «Ретро» ми, зокрема, розповімо вам про давні американські традиції та боротьбу продюсерів за Джастіна Тімберлейка.

Пісня: Good Luck Charm
Виконавець: Elvis Presley
Рік: 1962
Протрималася на першому місці: два тижні

Неперевершений Елвіс свого часу поцілив власним хітом Good Luck Charm прямісінько до «американської сотні» найкращих і тримався на верхівці протягом двох тижнів. Можливо, успіху сприяла назва пісні, але, як би там не було, ця популярність не полишала сингл ще довго. Так, майже через двадцять років у телевізійному серіалі «Елвін та бурундуки» з’явився оригінальний кавер Good Luck Charm та одразу дав пісні друге дихання. Впевнені, що більшість наших читачів ледь знайома навіть з тим кавером, не те що з оригінальним виконанням. Тому, пропонуємо прослухати хіт, від якого фанатіла світова музична спільнота тих часів.

Пісня: Tie a Yellow Ribbon Round the Ole Oak Tree
Виконавець: Dawn, Tony Orlando
Рік: 1973
Протрималася на першому місці: чотири тижні

Сингл Tie a Yellow Ribbon Round the Ole Oak Tree допоможе меломанам згадати традицію з минулого, коли жінки на знак вірності своєму коханому носили у волоссі жовту стрічку. Хоча інтерпретується ця історія в пісні трохи інакше. Тут ми бачимо колишнього в’язня, який повертається додому та сподівається побачити цей символ на стовбурі дубу біля житла. Герой так боїться розчаруватися, що навіть просить перевірити свої припущення водія автобуса. На щастя, сотня стрічок навколо дерева розвіяли всі сумніви, ця love-story мала щасливий кінець, а вражені слухачі лише в одній Америці розкупили три мільйони записів пісні за три тижні.

Пісня: We Are the World
Виконавець: USA for Africa
Рік: 1985
Протрималася на першому місці: три тижні

Досить сучасний, як для ретрового, і трохи ретровий – як для сучасного. Сингл We Are the World від United Support of Artists for Africa до сьогодні не втратив актуальності і повсякчас лунає на всіляких пафосних благодійних заходах. Недарма пісня чотири рази отримувала платиновий статус, адже розійшлася вона свого часу в кількості 8 мільйонів екземплярів. Зібрані кошти автори пісні Майкл Джексон та Лайонел Річі перерахували на гуманітарну допомогу голодуючим в Ефіопії.

Пісня: This Is How We Do It
Виконавець: Montell Jordan
Рік: 1995
Протрималася на першому місці: сім тижнів

В 1995 році дехто з наших читачів ще ходив пішки під стіл, а R&B-шник з США Монтелл Джордан вже знаходився на верхівці “Billboard Hot 100″ з треком This Is How We Do It. Пісня записана у так званому нью-джек-свінг-стилі, що був популярним в ті роки. This Is How We Do It очолював американський чарт та окрему гілку найкращих R&B-пісень цілих сім тижнів. До того ж, пісня з’явилася в багатьох танцювальних компіляцій та потрапила на 95-ту сходинку в рейтингу найкращих пісень 90-х років за версією музичного каналу “VH1″.

Пісня: Give It to Me
Виконавець: Timbaland, Nelly Furtado, Justin Timberlake
Рік: 2007

Запальні Неллі, Джастін та Тімбо в 2007 році вирішили порадувати шанувальників спільним треком Give It to Me. Співпраця вийшла дійсно вдалою: пісня була номінована на «Греммі», потрапила на перше місце американського чарту та, загалом, була визнана однією з найкращих композицій того року. На жаль, не обійшлося і без скандалів. Продюсери Скотт Скорч та Тімберленд не поділили солодкоголосого хлопчину Джастіна Тімберлейка, і в тексті пісні слухач розгледів деякі особисті розбірки сильних світу сучасної музики. Але довго сваритися ніхто не хотів, і після успіху треку Give It to Me всі швидко дійшли компромісу.