SoundBound: музика, яку слухала редакція Inspired Music протягом квітня

best

В новій рубриці “SoundBound” автори нашого блогу діляться власними враженнями про музичні новинки, які звучали в редакції останнього місяця. Під час роботи на Inspired Music наші оглядачі часто сперечаються щодо улюблених виконавців та скаржаться на музичні смаки один одного. Але чи зможуть вони дійти до спільної думки про платівки, які були випущені в квітні? Зараз дізнаємося.

dimaДіма Гуменюк,
редактор Новин на Inspired Music

Не можу сказати, що квітень запам’ятався мені вдалими музичними релізами. Одним з винятків став диск “The North Borders” ді-джея Bonobo. Також не розчарувала нова робота Джеймса Блейка “Overgrown”. Але альбомом місяця для мене стала блискуча робота чотирирічної давнини “Hospice” нью-йоркського інді-рок-тріо Antlers. Всі композиції альбому чарівні, тісно зв’язані одна з одною та по закінченню платівки залишають лише найприємніші враження. Сам альбом є жалісливою розповіддю пацієнта, хворого на рак кісток, та медсестри, яка закохується в нашого прикутого до ліжка героя. Відчайдушна історія, прикрашена прекрасним фальцетом вокаліста та акустичною гітарою — ви зобов’язані це послухати! Не обійшов я увагою в квітні й геніальний альбом “Lonelism” майстрів нео-психоделії Tame Impala та епічний камбек “The Seer” американських рокерів Swans. А головними прем’єрами для мене стали пісні супер-гурту Atoms For Peace на чолі з улюбленим Томом Йорком та, звісно, лід-сингл Get Lucky з нового альбому Daft Punk. Думаю, слова Get Lucky я вже невимушено вивчив напам’ять.

yuliaЮля Ісакова,
редактор Новин на Inspired Music

replay-1c

З приходом справжньої весни музиканти продовжують радувати нас своєю творчістю. Для мене альбомом місяця стала нова платівка ветерану тріп-хопу Tricky. І, хоча офіційний реліз диску “False Idols” відбудеться лише в травні, альбом потрапив до мережі ще на початку квітня. Платівка стала потужною заявкою бостонця, що його ще довго не варто списувати з рахунків. Лонгплей “False Idols” виконаний у звичній для Tricky манері, але одночасно він став свіжим ковтком повітря для музиканта. До того ж, мою увагу привернув дебютний альбом американців The Neighbourhood, які впевнено підкорюють серця меломанів по всьому світу. Не втомлююся слухати також нові альбоми Yeah Yeah Yeahs та Depeche Mode. До київського концерту останніх залишилось зовсім трохи!

kostyaКостянтин Андрєєв,
головний редактор Inspired Music

replay-1

Квітень цього року видався надзвичайно багатим на музичні релізи. Впевнений, що меломани були раді почути нові альбоми від підзабутих Paramore, Yeah Yeah Yeahs та, звісно, Fall Out Boy. Але найкращим лонгплеєм місяця особисто для себе я вибрав другий альбом Джеймса Блейка “Overgrown”. На нього свого часу я покладав великі надії, і, маю сказати, вони виправдалися. Джеймс презентував нам прекрасний диск, в якому поєднав звичний для себе стиль та несподівану для багатьох романтичну лірику. Якщо ж казати про вітчизняних виконавців, то вчергове порадував представник найвищого рівня української електроніки The Maneken з альбомом “Portrait”. І, звичайно, останні тижні в моєму плеєрі продовжували грали найкращі альбоми березня, зокрема, платівки Hurts і Depeche Mode. Схоже, я ще не зміг визначити, який з цих двох гуртів випустив кращий альбом.

svitlanaСвітлана Васильченко,
редактор Ретро на Inspired Music

replay-1d

Цього квітня мій настрій створював непостійний, як, власне, і погода, музичний плейлист. Звісно, я слухала новинки, але загалом все ж залишилася вірною вже знайомим та найулюбленішим композиціям. Серед них, зокрема, майже мій ровесник, сингл Only Happy When It Rains американських альтернативників Garbage, який за багато років встиг опинитися чи не в усіх музичних рейтингах. Драйвові лірики Imagine Dragons продовжили дарувати мені насолоду піснею Curse, легендарні Radiohead надійно підсадили на Scatterbrain, а російські електронники (так-так, вони існують!) Moonbeam будили мене зранку своєю енергійною піснею I Love Mornings. Повертаючись до новинок, відзначу, що просто неможливо було не помітити Get Lucky від Daft Punk та Фаррелла Вільямса. А з вітчизняних виконавців привернув увагу Сергій Бабкін.

І наостанок пропонуємо невеличкий плейлист від редакторів Inspired Music.