Спецпроект: Топ-9 саундтреків кінця світу

Вже сьогодні всіх жителів планети Земля очікує небачене за масштабами шоу. За численними переказами, які нібито беруть початок ще з часів народу майя, саме 21 грудня 2012 року станеться кінець світу. Inspired в екстренному порядку вже встиг дати вам декілька порад щодо порятунку від катаклізмів, які подовжать ваше життя на невизначений термін. Але в останню секунду редакція вирішила зробити останній день життя наших читачів трохи веселішим та створила підбірку з дев’яти пісень, які так чи інакше стосуються теми апокаліпсису. Кожен з виконавців та гуртів пропонує свою версію того, як же буде відбуватися “час Х”. Тож терміново завантажуйте композиції у свої айподи та слухайте, поки не закінчиться зарядка батареї. Нехай нове покоління людей, яке знайде ваші рештки в 4835 році, дізнається, яку класну музику слухали читачі нашого порталу:)

1. The Homophones – Everyone’s Dead
Першою композицією нашого рейтингу став саундтрек трешового зомбі-апокаліпсису “Отто, або в компанії мертв’яків”. В той час, коли скандальний фільм став справжньою сенсацією 2008 року, сотні меломанів дізналися про творчість команди The Homophones. “Навкруги нікого, немає навіть набридливих поліцейських. Хей, кожен з нас мертвий!”, – радісно співають інді-рокери. І поки ви рятуєтесь на даху високоповерхівки від цунамі, подумайте, що потонути, можливо, – не найгірша смерть. Якщо б вас роздерли зомбі, було б дуже некрасиво, а так ви гордо помрете на дні Світового океану…

2. Друга Ріка – Кінець світу
Українці Друга Ріка теж вирішили не залишатися осторонь теми останніх днів нашої планети. За версією рокерів, нас очікує зіткнення з астероїдом, котрий вже готовий знищити все на землі та у воді. Мабуть, Валерій Харчишин серйозно цікавився фізикою в школі, бо в композиції “Кінець світу” він вихваляється знанням важких слів “колапс”, “гравітаційний” та “сингулярність”. Але рекомендуємо переслухати трек навіть якщо ви не в захваті від природничих наук. Бо так романтично співати про апокаліпсис дійсно може не кожен.

3. Klaxons – Four Horsemen Of 2012
Все змішалося докупи в апокаліптичній пісні “Four Horsemen Of 2012″ модних хіпстерів Klaxons – коні, діти, ба навіть кішки. Прослухавши цей шалений трек можна уявити собі паніку суспільства під час початку кінця. Можливо, це найбожевільніша музична робота останнього десятиріччя існуванння нашої планети. Але зберігайте спокій та продовжуйте вивчати рейтинг найкращих саундтреків апокаліпсису від Inspired.

4. Die Lustigen Jungs – Am 30. Mai ist der Weltuntergang
А от німецькі хлопці Die Lustigen Jungs, схоже, зовсім не хвилюються щодо новин про кінець світу, якими атакують суспільство засоби масової дезінформації. Прислухавшись до пісні “Am 30. Mai ist der Weltuntergang” (“30 травня буде апокаліпсис. Нам залишилось зовсім трохи”), настрій сп’янілих хлопців стає зрозумілим. Виявляється, вони знають дату кінця світу, а от рік події забули. Може тема композиції стосується й нашої ситуації? Хто сказав, що все обов’язковово закінчиться в 2012 році? А якщо й так, то чому не відсвяткувати початок апокаліпсису кружкою пуншу? Вперед у бари!

5. Britney Spears – ‘Till The World Ends
Підтримує німців Die Lustigen Jungs щодо поглядів на 21 грудня і американка Брітні Спірс. Для неї трек “‘Till The World Ends” виявився прекрасним шансом підняти ціни на корпоративи в кінці року та отримати непоганий кеш з виступів. До того ж, саме ця композиція стала в 2011 році першим великим хітом Брітні після затяжної творчої перерви співачки. Внесли свій вклад в організацію масштабної вечірки від міссіс Спірс також Нікі Мінаж з Ke$ha, котрі люб’язно погодилися записати ремікс на “‘Till The World Ends”.

6. Alphaville – End Of The World
Романтичним виявився погляд на найближчі трагічні події в електронщиків Alphaville. “Давайте підемо туди, де почнеться кінець світу, широко розкриємо очі та побачимо, що відбувається на тому боці. А потім ми підемо небом та зустрінемо кольорових дівчат”, – зачаровано промовляє в пісні “End Of The World” соліст гурту Меріан Голд. Ох, не знаємо, які там на небі дівчата, але, здається, хтось вже знаходиться в наркотичній ейфорії. Ми ж знаємо, що подібний варіант можуть собі дозволити лише слабаки, та рухаємося далі.

7. Muse – Apocalypse Please
Хто б сумнівався, що найпафосніший саундтрек кінця світу обов’язково придумають британці Muse. Виявляється, спочатку пісня “Apocalypse Please” взагалі була записана з підтримкою симфонічного оркестру, але потім Метту Белламі щось не сподобалось і він вирішив переробити трек. Але й фінальна версія вийшла занадто драматичною та театральною. Прослуховуючи “Apocalypse Please”, обов’язково уявляєш перед собою вибухи, уламки будинків та десятки трупів на дорогах. Члени гурту зізнаються, що присвятили композицію всім релігійним фанатикам, котрі обожнюють лякати людей своїми моторошними пророцтвами.

8. Charlotte Gainsbourg – The Songs That We Sing
А от мелодійна француженка Шарлотта Генсбур зовсім не збирається кудись бігти та рятуватися. Під час кінця світу співачка неодмінно залишиться в своєму будинку та буде співати пісні. Одна з таких – “The Songs That We Sing” – переповідає сумні історії, які стали для жінки вісниками апокаліпсису. Спочатку Шарлотта побачила в натовпі людину, схожу на коханого, потім якась маленька дівчинка не захотіла спілкуватися з артисткою і побігла від неї геть… Інші драматичні випадки кожен бажаючий може прослухати в казковій пісні “The Songs That We Sing”.

9. Coldplay – Violett Hill
Але зовсім драматично висвітлили кінець світу завжди похмурі Coldplay. “Це був довгий і чорний грудень, коли банки перетворилися в храми, а керівники кінокомпанії “Fox” стали нашими божествами”, – промовляє Кріс Мартін та просить поховати його на фіолетовому пагорбі. Не дивно, що пісню “Violett Hill” про останні дні суспільства споживання оцінили маститі критики – композиція свого часу отримала дві номінації “Греммі”.

Від редакції: Звичайно, ми всі розуміємо, що ніякого апокаліпсису не буде і всі новини про нього виявилися повною фіг… ой, що це?! Землетрус? Я бачу хвилю, яка йде на нас! РЯТУЙСЯ, ХТО МОдлдв4церясмо9д