30 Seconds To Mars — Love Lust Faith + Dreams: пошук за тегами

30-Second-To-Mars-Cover-Album-2013

Учасники американського колективу 30 Seconds To Mars ніколи не вирізнялися особливою продуктивністю. За тринадцять років творчої активності гурт презентував лише три студійники, кожен з яких отримав значний розголос серед підліткової аудиторії. Разом з тим, більш доросле покоління завжди якось уникало музики містера Лето, згадуючи музиканта в залежності від статі – завдяки акторству Джареда або його вічній молодості. Тим не менш, інших «секондів» подібна ситуація ніколи не бентежила, і кожні чотири роки гурт стабільно представляв нову платівку, провокуючи лібідо маленьких дівчат відвертими кліпами та знімками в Instagram. Напруга зростала, і на початку 2010-х колектив опинився перед необхідністю випускати щось до болю революційне, аби просто не втратити аудиторію.

Невдовзі світ побачила промо-кампанія четвертого альбому 30 Seconds To Mars, який отримав назву “Love Lust Faith + Dreams”. Почалося все прогнозовано пафосно: музиканти анонсували новий диск різними мовами в мікроблозі Twitter, а Джаред Лето знявся у популярного серед поп-зірок фотографа Террі Річардсона. Пізніше команда взяла і відправила капсулу з новим синглом Up in the Air в космос, а також відзняла черговий занудний кліп на вісім хвилин з довжелезними титрами та бурлеск-дівою Дітою фон Тіз. Ризик презентувати звичайний попсовий пшик, на жаль, не виправдався. Але колектив це не злякало, адже повертатися було вже нікуди.

Годі й казати, що за яскравою обгорткою “Love Lust Faith + Dreams” не виявилося нічого смачного. Знайомий хор африканських дітей продовжує співати за шматок хліба, а емоційний Джаред Лето не втомлюється гратися в сімнадцятирічного (хоч і виходить це в нього досі блискуче). Так-так, за все це 30 Seconds To Mars можна з натяжкою навіть похвалити: ну, не зраджують музиканти власним традиціям та намагаються триматися в неспокійному океані швидкоплинних поп-тенденцій. Проблема в іншому: все наповнення альбому гурт невдало намагається скласти в якусь розумну ідею. За задумом, кожна пісня мала б відповідати одному з чотирьох затертих часом концептів – “love”, “lust”, “faith” та “dreams”. На практиці подібний заздалегіть фатальний крок в одну мить спотворив музичну цінність альбому. Хлопці, про яку концептуальність ви взагалі говорите з такою барвистою обкладинкою?

Вердикт: з випуском “Love Lust Faith + Dreams” меломани отримали звичайну баблгам-платівку, якій не вистачило сил дотягнути до рівня попереднього альбому “This Is War”. Хоча, прослуховуючи оркестрове пафосне інтро Birth розумієш, що до цього були всі передумови. Не хвилюйтеся, диск має приємні композиції (Conquistador, Bright Lights), а також відверто прохідні інструменталки (Converenge). Але глибше досліджувати альбом просто не хочеться, бо нічого концептуального він не містить. На жаль, музиканти 30 Seconds To Mars залишилися колективом, який просто треба перерости.

P.S. Якщо ви не погоджуєтеся з текстом нашого огляду, то це абсолютно нормально. Якщо вам шістнадцять років, то зарахувати себе до фанатів Джареда Лето, які звуться «ешелонами», доволі почесно. В будь-якому випадку, краще це, аніж бути в армії «кошенят» Кеті Перрі або «беліберів» Джастіна Бібера.

Загальна оцінка: 6 з 10
В плейлист: Conquistador, City of Angels, Pyres of Varanasi