SoundBound: музика, яку слухала редакція Inspired Music протягом травня

sound-may

Автори блогу Inspired Music є звичайними меломанами, які дуже люблять ділитися з вами рекоменаціями щодо цікавої музики. Для цього і створений розділ “SoundBound”, де ми розповідаємо про власні враження від музики, які звучали в редакції протягом останнього місяця. Коли ми обговорювали наповнення травневого випуску рубрики, то зійшлися на думці, що останній місяць був просто перенасичений музичними релізами. Але які альбоми кожен з авторів назвав найкращими? Давайте порівняємо!

kostya

Костянтин Андрєєв,
головний редактор Inspired Music

sound-k

Не буду оригінальним, якщо скажу, що цього місяця я просто втомився від засилля новинок в музичній індустрії. Особливо довго довелося прислухатися до нових альбомів 30 Seconds to Mars та Vampire Weekend, але я все ж не знайшов в них чогось цікавого. Тим не менш, загалом мені здалося, що не все ще втрачено в поп-музиці. На противагу маститим закордонним колективам мене неймовірно вразили російські електронники Tesla Boy. Якщо ще рік тому про існування цих хлопців знали лише поодинокі хіпстери, то з випуском альбому “The Universe Made of Darkness” гурт закріпив за собою почесний статус головної надії вітчизняної поп-музики. Прихільникам чогось легкого пропоную послухати британця Джеймі Куллума, який декілька тижнів тому видав чарівну поп-джазову платівку “Momentum”. А якщо брати щось заслухане та улюблене, то згадаю останній диск “Unapologetic” божевільної Ріанни або лаунж-альбом “Sacrebleu” продюсера Dimitri from Paris. Якщо перший просто змусить вас стрибати по кімнаті та набридати сусідам, то другий здивує поєднанням приємної музики з семплами відомих ретро-фільмів «8½» та «Сніданок у Тіффані». Тим більше, що трек Sacre Francais чув майже кожен меломан.

yulia

Юля Ісакова,
редактор Новин на Inspired Music

sound-ju

Травень дійсно вразив кількістю музичних релiзів. Чого вартий лише новий альбом Daft Punk! Але все ж головним диском місяця для мене стала робота “Trouble Will Find Me” інді-рокерів The National. На противагу можу також порекомендувати нестримних The Offspring, якi цього місяця все ж доїхали до України та влаштували справжнє свято для любителiв пострибати. Що ж до вiтчизняних виконавцiв, то відзначу, що новий альбом Океан Ельзи не слухав напевно лише лiнивий. Особливо зважаючи на те, який скарб нам подарував Святослав Вакарчук. Під час прослуховування альбому виникають дивнi вiдчуття. Нiби ми чуємо давно знайомого Вакарчука, але в той же час зовсiм нового та вражаючого. Мушу відзначити, я ще не зовсiм прониклась новою роботою музикантiв, але, безперечно, вже знаходжуся «на небi…».

svitlana

Світлана Васильченко,
редактор Ретро на Inspired Music

sound-sv

Ось і минув травень, який залишив по собі гарні спогади та багато хорошої музики. Музиканти-початківці продовжили впевнено крокувати до популярності, а більш досвічені шоу-бізнесові акули отримали чергову порцію популярності та визнання. Відтак, у травні друге дихання відкрилось у 30 Seconds to Mars, а Джаред невтомно підігрівав інтерес аудиторії до нового альбому групи “Love Lust Faith + Dreams”. І, хоча я не належу до фанатів гурту, які звуть себе «ешелоном», трек Conquistador вже опинився в моєму травневому плейлисті. Поруч із «марсами» там надійно розташувалися OneRepublic з Counting Stars, а також Maroon 5. Звичайно, мені довелося влитися до мейнстріму та масової одержимості новою роботою Daft Punk. Щоправда, на весь альбом мене все ж не вистачило. Що ж до наших співвітчизників, то мені неймовірно сподобалися тексти пісень нового альбому гурту Океан Ельзи. Здивували мене також учасники молодого гурту Bahroma, музична діяльность яких все швидше набирає обертів.

Сергій Пішковцій,
головний редактор Inspired

sound-ser

Мій травень був неймовірно перенасичений музикою. Це дійсно так, адже останній місяць був багатим на нові альбоми. Після кількох місяців нагнітання в медіа Daft Punk таки розродилися першим альбомом за останні сім років; Океан Ельзи випустили «Землю» і поїхали в турне Україною; не варто забувати і про новинку від The National. Тим не менш, очікуваного від перших двох гуртів я так і не отримав. Саме тому до кінця місяця я так змучився від нової музики, що вирішив перейти на щось більш спокійне – наприклад, ембіент від Mount Kimbie i Bonobo. Подивимось, до якого жанру мене занесе літом.

Олександр Мельник,
запрошений гість рубрики; редактор розділу Книги на Inspired

sound-ol

Останній місяць весни поєднав для мене виконавців, до чиєї творчості я періодично повертаюсь, та одне відносно нове ім’я. Взагалі, я люблю гаражний рок «нульових» і чомусь впевнений, що цей стиль проживе набагато довше за інді та різні варіації бріт-попу й «електронщини». За натхнення в травні відповідав гурт Creed: на мою думку, їхня музика і тексти схожі на хороше вино – з часом стають лише кращими і розкривають нові нюанси. Якщо ви вперше почули про них, то обов’язково послухайте пісні Stand Here With Me та With Arms Wide Open – як на мене, це одні з найкращих треків команди. Віднедавна також відкрив для себе творчість Coheed and Cambria. Цей гурт пише музику за мотивами коміксів “The Amory Wars”, які створює фронтмен гурту Клаудіо Санчез. Кожен альбом гурту – це глава історії з коміксів, що передана в музиці. А відкриттям травня для мене став російський бенд Louna. За звучанням вони схожі на Guano Apes, звичайно, в їхні кращі роки.