Спецпроект: 5 найкращих пісень Hurts за версією читачів Inspired Music

5hurts

Манчестерський дует Hurts став чи не головним музичним відкриттям нового десятиліття. Феномен цих таємничих хлопців свого часу намагалися описати журналісти кожного другого музичного сайту. Історія видається до подиву простою: Тео Хатчкрафт та Адам Андерсон зустрілися на якійсь вечірці, вирішили створити гурт та просто почали записувати пісні, які одразу зібрали біля музикантів тисячі дівчат. На піку популярності хлопці не покидали сцени найбільших фестивалів та побували з концертами майже в усіх європейських країнах, не оминувши й Україну. Поки суворі критики сперечаються, чи можна віднести музику Hurts до синті-попу, а шанувальники закреслюють дні на календарі в очікуванні виступу кумирів в Україні, ми запитали в наших читачів в соціальних мережах, які пісні гурту їм подобаються найбільше. Так з’явився рейтинг найкращих пісень колективу за версією читачів Inspired Music, під час виконання яких в Києві, Одесі та Харкові варто ридати… та підспівувати.

illuminated

IlluminatedВідкриває список найкращих композицій гурту Hurts трек Illuminated, який свого часу потрапив до дебютного альбому музикантів “Happiness”. Примарний меланхолійній сон, в якому хлопці розповідають чергову трагічну любовну історію, так сподобався меломанам, що невдовзі пісня стала офіційним синглом на підтримку платівки. Оцінили композицію і телевізійники зі Sky1, які обрали Illuminated саундтреком до «незабутніх драм» каналу – серіалів «Теорія брехні», «Грань» та «Доктор Хаус». Погоджуємося, ми теж свого часу були засліплені цією трагічністю, тому абсолютно погоджуємося з вибором наших читачів. І дозволяємо Тео Хатчкафту взяти нас за руку та забрати наш смуток.

blind

BlindМомент розлуки зі своєю коханою половинкою – одна з найнеприємніших речей у світі. І багато хто з вас, напевне, вже проходив через подібні страждання. Тео Хатчкрафт співає саме про такий епізод з життя. Колишня дівчина ввижається йому в кожному обличчі натовпу, а її голос можна почути в кожному звуці. Cut out my eyes and leave me blind… Любов, що закінчилася, залишила його «сліпим». За жорстоким жартом долі, на зйомках відеокліпу Blind Тео дійсно мало не залишився без ока, послизнувшись на плитці та серйозно пошкодивши обличчя. Тож, побажаємо вам, аби ваші любовні пригоди, навіть у разі завершення, не травмували вас на все життя.

miracle

MiracleПісля того, як Hurts вичавили всі соки з дебютної платівки Happiness, хлопці на декілька місяців зникли з телеекранів та з головою поринули в процес створення другого альбому. Вже на початку 2013 року музиканти презентували новий сингл Miracle та почали промо-кампанію нового альбому “Exile”. Критики одразу ж назвали трек пафосною пустушкою, а блогери порівняли пісню з останніми електронними хітами гурту Сoldplay. Тим не менш, шанувальники Hurts результатом роботи музикантів залишилися задоволені, а молоді співаки одразу ж почали переспівувати Miracle у своїх відео-блогах на YouTube.

wonderful2

Wonderful LifeСьогодні пісні Hurts відомі майже кожному меломану, а Тео і Адам не втомлююються гордовито визирати з обкладинок музичних журналів. Запорукою цього колись став трек Wonderful Life, який невдовзі після випуску потрапив до усіх європейських чартів та став справжнім хітом. В одному з інтерв’ю Тео Хачкрафт розповів: «Пісня Wonderful Life заснована на двох крайнощах. Перша – бажання людини вчинити самогубство, а друга – любов з першого погляду. Герой стоїть на мосту, готовий зістрибнути, але його зупиняє жінка. Вони закохуються один в одного з першого погляду. Але ми не знаємо, чим закінчиться ця історія». Відзначимо, що допоміг композиції стати популярною поп-ветеран Артур Бейкер, який зробив клубний ремікс Wonderful Life. А відео гурту набрало аж 20 мільйонів переглядів на YouTube, хоча витратили Hurts на нього лише 20 фунтів стерлінгів. Ось яку невелику суму віддали Hurts за дозу натхнення, яку отримали мільйони слухачів з усіх куточків планети.

stay

StayЗа легендою, робота над Stay стала найтривалішим процесом написання композиції в творчості Hurts. В деяких інтерв’ю хлопці пояснюють, що, на відміну від Wonderful Life, запис Stay супроводжувався тяжкою депресією, викликаною стресом після підписання контракту з лейблом. «Звісно, коли нами зацікавилися боси RCA, ми були приголомшені. Але потім ми зрозуміли, що нам дали випробувальний термін, впродовж якого ми мали написати потеційний хіт. Кілька місяців ми не могли нічого придумати, просто сиділи в жахливій студії та чекали, коли хтось з нас придумає щось особливе. Це тривало декілька місяців, а потім ми написали Stay». І, схоже, хлопці не помилилися, адже вже через декілька місяців пісня просто увірвалася до європейских чартів та стала саундтреком багатьох молодіжних серіалів та драматичних шоу. А про те, що відбувається з божевільними фанатками під час виступів Hurts з цією піснею, взагалі немає сенсу говорити. Якщо чесно, ми досі не зрозуміли, як така депресивна пісня може звучати настільки романтично. Але її перемога в рейтингу найулюбленіших пісень Hurts видається цілком зрозумілим явищем.

Lady Gaga ARTPOP

Виступ Hurts в київському Палаці Спорту відбудеться 5 жовтня.