Спецпроект: 5 головних альбомів цього літа за версією Inspired Music

albums

Цьогорічне літо буде неймовірно багатим на гучні музичні релізи. Своїми новинками меломанів, зокрема, потішать Queens Of The Stone Age, скандальний Каньє Вест, легендарні Black Sabbath, британці Pet Shop Boys, майстер хіп-хопу Джон Ледженд та вічно молоді Backstreet Boys, які цього року відзначають своє 20-річчя. Цей список можна продовжувати довго, і, напевне, кожен з вас знайде в ньому свій найочікуваніший альбом. Тримайте деякі з рекомендацій від оглядачів Inspired Music, які мають найкращу роботу на світі – слухати цілими днями нову музику.

queens

Серед інших, обіцяють потішити нас новими піснями цього літа Queens of the Stone Age, які розгорнули серйозну кампанiю з приводу виходу нового альбому “…Like Clockwork”. Чого коштують лише iмена запрошених вокалiстiв, серед яких наявні Трент Резнор з Nine Inch Nails, Алекс Тернер з Arctic Monkeys i, навiть, Джейк Ширз з неординарних Scissor Sisters!Додайте до цього два моторошнi вiдео, які встигли випустити Queens of the Stone Age, а також обкладинку альбому “…Like Clockwork” – от вам і рецепт свiжих Queens of the Stone Age.

Платівка вже доступна для прослуховування в мережі.

sigur

Розпочавши свій творчий шлях ще в 1997 році, колектив Sigur Rós вже встиг випустити сім вдалих повноцінних студійних альбомів. Впродовж 16-річної кар’єри музиканти дещо змінювали стиль звучання: від відвертого арт-року в “Ágætis Byrjun” до мейнстрімного інді-року з елементами дрім-попу в “Valtari” і загадкового та сумного пост-року в “()”. Але жоден з цих періодів музичної творчості Sigur Rós не можна назвати слабким чи одноманітним. Їхня творчість дійсно багатогранна та неповторна. Тому щиро сподіваємось, що черговий музичний експеримент “Kveikur” виправдає всі наші музичні очікування.

kanye

Меломани вже давно звикли, що кожен з альбомів Каньє Веста спричиняє вибух у музичному світі. Платівка “Graduation”, випущена в 2007 році, подарувала нам справжній хіт Stronger та взяла «Греммі» за найкращий реп-реліз. Альбом “808s & Heartbreak”, що вийшов вже через рік, здивував громадськість електронним звучанням та ліричними темами про кохання. Диск “My Beautiful Dark Twisted Fantasy” в 2012 році взагалі потрапив до списку Rolling Stone «500 найкращих альбомів за весь час» та отримав тверду «десятку» від постійно незадоволених чимось експертів Pitchfork. Про новий альбом Каньє Веста “Yeezus” поки відомо мало: платівка записувалася в Парижі, а також вмістила в себе трек зі скандальною назвою I Am a God. Але інсайдери вже встигли повідомити, що диск вийшов «темним та вражаючим». Не сумніваємось, адже, за чутками, в записі “Yeezus” Весту допомагали Скріллекс, Френк Оушен, Джеймс Блейк та, звісно, Daft Punk.

franz

Альбом “Right Thoughts, Right Words, Right Action” шотландського гурту Franz Ferdinand був записаний протягом останнього року у власній студії вокаліста гурту Алекса Капраноса. «Напрям вперед» – саме так описав диск музикант перед багатотисячною аудиторією шанувальників гурту. «Альбом присвячений циніку, який знаходиться в пошуках оптимізму. Мені завжди подобався роман «Ланарк» письменника Аласдера Грея. Якщо ви його читали, то пам’ятаєте, що головний герой стрімко набирав зайву вагу, аби захистити свою чутливу сутність від жорстокого світу. Може, наш альбом саме про те, як від цієї ваги позбавитися…». І хоча багато нових треків вже були представлені загалу на живих виступах гурту, лише одна назва альбому провокує та змушує нас очікувати офіційного релізу платівки. А він, до речі, відбудеться вже цього серпня.

mgmt

Гурт MGMT, який став відомим після пісні Kids в 2008 році, вже давно не випускав нового матеріалу. Саме тому після невеличкого туру цієї весни музиканти нарешті приступили до фінішної роботи над новим альбомом, заголовок якого співзвучний з назвою колективу. Цікаво, що нова платівка мала вийти вже в червні, але в останній момент хлопці чомусь перенесли реліз на серпень. Це одразу ж спричинило купу чуток, що через невдачу другого альбому лейбл обмежив творчу свободу MGMT. Музиканти на це вже відповіли, що ніколи не мали на меті робити музику, яку слухач перетравить одразу ж після прослуховування. Чим закінчиться ця історія – побачимо вже найближчим часом.

Матеріал підготували Костянтин Андрєєв, Сергій Пішковцій, Світлана Васильченко, Юлія Ісакова та Діма Гуменюк.

Діма Гуменюк

18 років, Київ. Студент. Гаджето- та музичнозалежний. Не уявляю своє життя без плеєра, навушників та заслуханого до дірок улюбленого альбому Red Hot Chili Peppers чи Radiohead. Довгий час захоплювався IT-тематикою, але вирішив, що повинен спробувати себе в чомусь іншому, наприклад, музиці.