Музичні прем’єри тижня: Arctic Monkeys, White Lies та інші (а також новинка від Placebo!)

top5

Сьогодні в рубриці «Музичні прем’єри тижня» зустрічайте нові пісні від лауреатів почесних премій, яскравих новачків та призабутих виконавців. Ці музиканти неймовірно різні, але всі вони сподіваються на народну любов. Давайте послухаємо, що вони назаписували цього разу.

UPD: Під час публікації цього матеріалу в мережі з’явилася пісня Too Many Friends гурту Placebo, яка стала першим синглом з нової платівки колективу. Тому ми вирішили, що ця композиція обов’язково має увійти в сьогоднішній огляд – в якості спеціального шостого треку. Погодьтеся, заради Placebo варто трохи змінювати правила, еге ж? :)

Arctic Monkeys – Do I Wanna Know?

Британські рокери Arctic Monkeys нарешті презентували перший сингл з їхньої нової платівки, яка, до речі, має вийти до кінця цього року. Гурт відіграв композицію Do I Wanna Know? на концерті в Каліфорнії ще в травні, але офіційна прем’єра пісні відбулася лише на днях. Схоже, шанувальники гурту дійсно не можуть дочекатися нової музики від Arctic Monkeys: за декілька днів після релізу трек Do I Wanna Know? без будь-якої рекламної кампанії досяг 11 місця офіційного британського чарту. На питання щодо нової студійної роботи ударник музикантів бенду Метт Хелдерс нещодавно відповів: «Ми дійсно збираємося випустити платівку в 2013 році. Поки ми оселилися на ранчо в каліфорнійській пустелі Джошуа-Трі, де відбувався запис двох попередніх платівок. Думаємо, наші нові треки будуть неймовірно сучасними».

White Lies – There Goes Our Love Again

Потішили цього тижня меломанів і британці White Lies. В прямому ефірі “BBC Radio 1″ музиканти презентували трек There Goes Our Love Again, який став першим синглом на підтримку наступного альбому гурту “Big TV”. Продюсером пісні виступив Ед Буллер, який раніше співпрацював з маловідомими гуртами Suede, The Superjesus та Raincoats. До речі, критики вже порівняли трек There Goes Our Love Again з творчістю гурту The Killers та відзначили, що подібний синті-поп-гімн отримає величезний успіх на радіостанціях. Це й не дивно, адже очікувати чогось меншого від номінантів “Q Awards” та “NME Awards” якось складно. Підтвердити або спростувати всі інші підозри меломанів White Lies зможуть вже на початку серпня, коли в музичних магазинах з’явиться альбом “Big TV”.

Nothankyou – Know Yourself

Нещодавно музичний світ облетіла звістка, що британський мультиінструменталіст Том Век об’єднався з продюсеркою з Брукліну Ольгою Белл у творчу колаборацію Nothankyou. Цього тижня дует презентував трек Know Yourself, який став першим синглом проекту. Музиканти зізнаються, що познайомилися через сервіс MySpace і так затоваришували, що одразу вирішили записати щось спільне. Про дебютний альбом Nothankyou поки не йдеться. Так само нічого не відомо і про подальшу співпрацю учасників проекту. В будь-якому випадку, сподіваємося, що творчість у складі Nothankyou допоможе Тому Век, який вже давно не випускав нової музики, нагадати про себе меломанам.

Jake Bugg – Broken

Британський співак Джейк Багг випустив черговий сингл на підтримку альбому “Jake Bugg”. Спеціально для радіо пісня Broken була перезаписана з продюсером Ріком Рубіном. Не дивлячись на те, що сам співак випустив дебютний альбом лише в жовтні 2012 року, дебютантом його назвати доволі складно. Весь попередній рік виконавець виступав на розігріві в Лани Дель Рей та репера Example, зміг очолити британський чарт та навіть був номінований на престижні премії “BRIT Awards” та “NME Awards”.

Rainy Milo – Deal Me Briefly

Сімнадцятирічна британка Rainy Milo випустила новий трек Deal Me Briefly, продюсером якого виступив відомий австралійський продюсер Chet Faker. Не дивлячись на юний вік, дівчина вже встигла відчути присмак великої сцени, а вже зараз готується до виступу на деяких британських фестивалях. Зокрема, в липні Rainy Milo з’явиться на “Blissfields Festival” та “Lovebox Festival”, де презентує відвідувачам пісні зі своєї дебютної міні-платівки “Black & Blonde”. У добру путь, крихітко!

Placebo – Too Many Friends

Отже, вже зараз ми можемо послухати перший сингл Too Many Friends з альбому Placebo “Loud Like Love”. Цікаво, що вже в перші хвилини після випуску новинки фанати почали обговорювати на форумах неоднозначну лірику та дивний перший рядок композиції Too Many Friends. І це доволі абсурдне явище, особливо зважаючи на те, що в новій пісні Браян Молко співає саме про людей, які кожного дня коментують щось у віртуальному світі та не можуть знайти в собі сили почати жити повноцінним життям. Можливо, це трек про всіх нас? Новий альбом Placebo вийде аж у вересні, тому в нас є достатньо часу для того, аби розібратися в цьому.