10 найкращих пісень року від читачів Inspired

2012 рік приніс меломанам багато цікавої та якісної музики. Ми шаленіли на танцполах, читали новини про талановитих дебютантів та чекали нових альбомів від вже відомих артистів. Напередодні свят редакція Inspired запропонувала читачам визначити найкращі композиції року, що минає. Десять найкращих пісень визначалися голосуванням на наших сторінках в соціальних мережах. Нам залишалося лише підрахувати голоси та оголосити результати, що ми, власне, й зробимо трохи нижче. До того ж, власний рейтинг найкращих треків року також створили журналісти Inspired Music. Чи збіглися результати голосувань ви дізнаєтеся вже через декілька днів, а поки пропонуємо вам подивитися фінальні підсумки нашого опитування.

10 місце: Pink – Try

Головним камбеком 2012 року стало повернення в шоу-бізнес головної бунтарки поп-музики Pink. Після народження дитини співачка швидко повернулася до колишнього ритму та записала свій шостий студийний альбом “The Truth About Love”. В підтримку платівки Pink випустила сингл “Try”, продюсером якого став Грег Керстін. Саме він свого часу написав чимало хітів Келлі Кларксон та Лілі Аллен. До того ж, Pink підготувала для меломанів світу один з найяскравіших живих виступів року, виступивши на церемонії “American Music Awards” з неймовірним акробатичним перфомансом.

9 місце: Muse – Survival

Новина про те, що британці Muse запишуть офіційний саундтрек Олімпійських ігор 2012 року, спричинила справжній вибух в музичному світі, хоча фінальний результат вийшов дуже неоднозначним. Композиція “Survival” була розкритикована більшою частиною музичних експертів через надмірну пафосність та епічність. Тим не менш, читачі Inspired вирішили не погодитися з думкою критиків та подарували пісні “Survival” дев’яте місце найкращих музичних робіт року.

8 місце: Norah Jones – Miriam

Miriam – мелодійна та лірична пісня з останнього альбому Нори Джонс “Little Broken Hearts”- посіла восьме місце в нашому читацькому рейтингу. Цікаво, що невинна на перший погляд композиція має жорсткуватий підтекст: Нора звертається до Міріам, з якою її зрадив її хлопець. Остаточно цей образ закріпився після виходу кліпу, де співачка сидить в човні посеред озера, в якому схований труп тієї самої Міріам.

7 місце: Madonna – Girl Gone Wild

Промо-кампанія нового альбому “MDNA” головної поп-ікони ХХI століття Мадонни супроводжувалася багатьма скандалами. Одним з них став випуск нового синглу “Girl Gone Wild” та презентація відвертого гей-кліпу, в якому також “засвітилися” учасники українського танцювального гурту Kazaky. І нехай роздратовані фанати Леді Гаги повторюють, що Мадонна стала простою та нецікавою – продажі квитків на концерти нового турне легенди поп-музики підтверджують зворотнє.

6 місце: the xx – Angels

На щастя всіх хіпстерів світу, інді-команда the xx також весь рік не сиділа без діла, випустивши спочатку сингл “Angels”, а потім і повноцінний альбом “Coexist”. Зворушлива пісня про кохання припала до душі й читачам Inspired – трек став одним з головних фаворитів в нашому опитуванні.

5 місце: Psy – Gangnam Style

Вірусний кліп “Gangnam Style” від Psy став першим відео в історії “YouTube” з результатом в мільярд переглядів. А станцювати “Gangnam Style” взагалі стало найголовнішим трендом року. Тим не менш, очолити американський чарт трек так і не зміг, декілька тижнів поступаючись іншим харизматичним лідерам “Billboard Hot 100″ – гурту Maroon 5.

4 місце: Rihanna – Diamonds

Цього року Ріанна тільки те й робила, що випивала та знімалася у відвертих фотосесіях для чоловічих глянців. Але ніхто не сумнівався, що в один прекрасний день барбадоська красуня зробить заяву про випуск чергового альбому. Лід-сингл “Diamonds” одразу ж очолив всі можливі чарти та за декілька тижнів став справжнім хітом. А Ріанна знову відправилася в клуб – пити, курити та веселитися.

3 місце: Muse – Madness

Схоже, остання творчість Muse дійсно до вподоби українським меломанам. Крім “Survival” в топову десятку пісень року також потрапив сингл “Madness” з останнього альбому музикантів “The 2nd Law”. До речі, саме цей трек може отримати перемогу в категорії “Найкраща рок-пісня” на церемонії вручення “Греммі”, яка відбудеться на початку лютого 2013 року. Вся редакція Inspired намагалася знайти рок в пісні “Madness”, але, схоже, він десь загубився. В будь-якому випадку, авторитетним критикам “Греммі” видніше.

2 місце: Lana Del Rey – Blue Jeans

На жаль, дебютний диск “Born To Die” Лани Дель Рей не увійшов до рейтингів найкращих альбомів 2012 року. Обділили співачку декілька днів тому й експерти премії “Греммі” – на диво багатьох, яскрава дебютантка не представлена в жодній з цьогорічних номінацій. Але, схоже, це зовсім не засмучує міс Дель Рей. Протягом року дівчина отримала статус найобговорюванішої зірки світу – завдяки творчості та власній персоні.

1 місце: Adele – Skyfall

У жовтні цього року в мережі відбулася довгоочікувана прем’єра нової пісні Адель “Skyfall”, яка стала саундтреком нової частини фільму про Джеймса Бонда “007: Координати Скайфол”. Співавтором треку виступила сама артистка, якій допоміг Пол Епворт, що працював раніше над хітом “Rolling in the Deep”. Крім того, композиція “Skyfall” увійшла до списку номінантів на премію “Оскар” в категорії “Краща оригінальна композиція для фільму”. Цікаво, цо це вже шоста пісня з саундтреків фільму про агента 007, що удостоювалися номінації на головну кінопремію – але жодній ще не вдавалося отримати нагороду. Можливо, пощастить саме Адель?