10 найкращих пісень року від редакції Inspired

Inspired продовжує підводити музичні підсумки року. Вчора ми презентували десятку найкращих пісень 2012 року за версією читачів нашого блогу. Тепер прийшов час поділитися нашими враженнями щодо розвитку музичної поп-культури за останні дванадцять місяців. Для цього дописувачі Inspired Music сформували власний рейтинг десяти найкрутіших композицій року, що минає. Його результати, звісно, з нашими поясненнями, ви можете прочитати нижче.

Як ми рахували:

1. На першому етапі кожен член редакції Inspired Music сформував власний список найкращих композицій 2012 року. Після цього в загальному голосуванні кожен редактор блогу оцінив кожну пісню з лонг-листу певною кількістю балів. Саме так був сформований попередній список найкращих пісень 2012 року, що складавася з 30 композицій.

2. Далі редакція обговорила кожен з треків та під час палких суперечок визначила фінальну десятку композицій.

3. Остаточний рейтинг був сформований головним редактором Inspired Сергієм Пішковцієм та постійними авторами Inspired Music Андрієм Лундяком та Костянтином Андрєєвим.

10 місце: Norah Jones – Happy Pills

Перший сингл “Happy Pills” з нового альбому Нори Джонс вийшов ще навесні 2012 року та одразу ж запам’ятався слухачам своїм простеньким мотивом. І хоча “Happy Pills” важко назвати найкращою роботою співачки, ідея таких собі “веселих таблеток” знайшла відгук у наших серцях – адже іноді таких пігулок дійсно не вистачає для того, аби побороти буденні проблеми.

9 місце: Kids Of 88 – The Drug

Весела та безпосередня пісня “The Drug” електронщиків Kids Of 88 також потрапила до нашого рейтингу найкращих треків 2012 року. Незрозуміло, чим композиція привернула увагу редакції, – драйвом новозеландських хлопців або ж липкою фразою “She’s Got A Drug”. Факт залишається фактом – нестримні учасники Kids Of 88 увірвалися до переможної десятки.

8 місце: Frank Ocean – Pyramids

Яскравий дебютант Френк Оушен нещодавно потрапив майже в кожен рейтинг найкращих альбомів року від провідних музичних видань світу. Це й не дивно, адже за декілька днів до виходу дебютної платівки “Channel Orange” співак несподівано зізнався в гомосексуальних вподобаннях, що одразу ж привернуло до нього увагу суспільства. Варто зазначити, що десятихвилинний трек “Pyramids” складається з двох частин. В першій виконавець розповідає про владу афро-американців в Давньому Єгипті на прикладі великого фараона та цариці Клеопатри. Друга частина композиції показує сучасний стан потомків правителів. Він – сутенер в дешевому мотелі, в той час як Вона працює повією та догоджає забаганкам клієнтів. Здається, за той час, поки слухаєш пісню “Pyramids”, біля тебе проноситься вся історія за останні дві тисячі років.

7 місце: Lana Del Rey – Ride

Головна поп-ікона 2012 року, Лана Дель Рей, продовжує радувати своїх прихильників особливою продуктивністю. Нові пісні, що вийшли в 2012-му, артистка випустила в спеціальній міні-платівці “Paradise”, огляд якої ви могли вже читати на цьому блозі. Пісня “Ride”, кліп на яку знятий в хіпстерських фільтрах а-ля “Instagram”, вселяє те цікаве почуття свободи і безтурботності, яке може дати лише безкрайня природа та дорога до горизонту. Just ride, а далі буде видно.

6 місце: La Roux – Quicksand (Boy 8-Bit Remix)

Ми вже неодноразово розповідали вам про творчість виконавиці La Roux в рубриці Сети. Але цього разу нашу увагу привернув ремікс на трек артистки “Quicksend”, зроблений ді-джеєм “Boy 8-bit”. Гарний вокал співачки не залишить байдужим меломанів, а магічні електронні ритми допомогли пісні опинитися на шостому місці нашого фінального хіт-параду.

5 місце: Pink – Try

Чудовий вокал, точні та подекуди грубі тексти, приємні поп-мелодії – ось і готова чергова сходинка кар’єри талановитої американки Пінк. За декілька років творчої перерви, пов’язаної з народженням дитини, артистка не розгубила свою енергію та магію. Продюсером пісні “Try” став Грег Керстін, який написав чимало хітів Келлі Кларксон та Лілі Аллен. До того ж, Pink підготувала для меломанів світу один з найяскравіших живих виступів року, виступивши на церемонії “American Music Awards” з неймовірним акробатичним перфомансом.

4 місце: Calvin Harris – Sweet Nothing (feat. Florence Welch)

Результати творчості Кельвіна Гарріса завжди дивують. Одна з останніх пісень ді-джея – “Sweet Nothing” – заворожує з перших секунд, а ритміка композиції викликає бажання рухатись в такт. Це унікальний трек, який запам’ятовується. Саме тому спільна робота артистів знаходиться в топі найкращих пісень року. Для остаточного задоволення варто передивитися відео-роботу на пісню “Sweet Nothing”, в якій головну роль зіграла сама Флоренс Велш.

3 місце: Adele – Skyfall

Схоже, продюсери нового фільму про Джеймса Бонда влучили в яблучко, коли запропонували Адель записати офіційний саундтрек до нового фільму “Skyfall”. Драматична музика, прекрасна лірика та незмінно прекрасний голос співачки зробили свою справу: пісня сподобалась усім. Меломани ж отримали чудову композицію, яка, до речі, посіла перше місце в голосуванні наших читачів на “Facebook” та “ВКонтакті”

2 місце: Florence + the Machine – Spectrum (Say My Name) (Calvin Harris Remix)

Хто б міг подумати на початку цього року, що саме шотландець Кельвін Гарріс стане продюсером синглової версії пісні “Spectrum” інді-рокерів Florence + the Machine. Модний ді-джей додав у майже класичний трек сучасну хаус-хвилю та презентував абсолютно новий варіант композиції “Spectrum (Say My Name)”. Результат не змусив себе довго чекати – сингл одразу ж дебютував на першій сходинці офіційного британського чарту та посів другу сходингу в рейтингу найкращих пісень за версією редакції Inspired.

1 місце: Rihanna – Diamonds

Наші читачі в топі найкращих пісень 2012 року віддали Ріанні четверте місце, але ми зрозуміли, що це ще далеко не пік для харизматичної виконавиці. Потужний сингл “Diamonds”, що був включений в новий альбом співачки “Unapologetic”, заворожив світ своєю ліричністю та міцно засів у наших головах останні кілька місяців. Саме тому композиція заслужено випередила всі інші пісні з нашого списку.