10 найголовніших хітів літа за версією Inspired Music

10summer

Період літніх відпусток та запальних пляжних вечірок добігає свого завершення. Відчуваючи гостру нестачу компетентності та вдалого музичного смаку серед ведучих радіостанцій та музичних телеканалів, які вже давно пропонують слухачам чергові бездарні творіння Ріанни чи Девіда Гетти, редакція Inspired Music підготувала список 10 найгарячіших альтернативних хітів цього літа. Отож, давайте підсумуємо.

summer1

Мабуть, не знайдеться в світі пісні, яка зможе підняти настрій вже з перших секунд відтворення, так, як це зробить Get Lucky від Daft Punk та Фаррелла Вільямса. Цей запальний хіт, який полюбили мільйони меломанів, ще з моменту свого виходу отримав неабиякий успіх та з перших днів після релізу опинився на перших сходинках усіх відомих чартів. Що ж до Фаррелла Вільямса,то в одному з інтерв’ю вічно молодий виконавець зізнався, що під час прослуховування Get Lucky уявляє схід сонця персикового кольору на якомусь екзотичному острові. Така чудова асоціація дуже точно підкреслює і наші враження, бо ця пісня дійсно відтворює настрій цьогорічного літа та відчуття від гарячого сонця.

____________________________________________________________________________

summer9

Хіт R U Mine? найвідоміших інді-рокерів сучасності Arctic Monkeys став лід-синглом майбутнього альбому колективу “AM”, який вийде вже у вересні. Ця запальна пісня одразу стала улюбленою для багатьох фанатів «арктичних мавп», потрапила на перші позиції в чартах Великої Британії та стала саундтреком комп’ютерної іграшки “Forza Horizon”. Записана у стилі перших альбомів рокерів, пісня вдало підкреслила атмосферу активного та відв’язного літа. Думаємо, ви вже давно радієте цим важким гітарні рифам, чудовому вокалу Алекса Тернера та бездоганній барабанній партії Мета Хелдерса.

summer5

Продовжує наш список гарячих хітів літа відносно спокійна пісня Ya Hey американської рок-команди Vampire Weekend. «О, твоя Батьківщина не любить тебе, твоя Вітчизна не любить тебе. Тоді навіщо ж любити її, що б не сталося?», — співає соліст коллективу Езра Кеніг. Але незважаючи на такий песимістичний настрій, ця композиція змусить вас слухати її знову і знову, щоразу відкриваючись в новому світлі.

summer7

Четверо скромних хіпуватих музикантів Tame Impala стали справжнім музичним відкриттям минулого року. Вони навчили меломанів мистецтву бути самотнім, адже саме так можна перекласти назву їхнього альбому “Lonerism”, що отримав загальне визнання серед усіх музичних критиків. Здавалося б, минув цілий рік і пісня Elephant вже втратила свою актуальність, але закладаємося, що меломани ще довго будуть слухати цей палкий трек. Психоделічний стиль, який обрали Tame Impala, якнайкраще гармонує з гарячими сонячними літніми днями та вже з перших секунд налаштовує на чудовий настрій.

summer8

Неможливо втримати ноги на місці, коли чуєш ритмічний трек Do I Wanna Know? від уже згадуваних Arctic Monkeys. Пісня, що стала одним з найяскравіших дебютів рокерів у британському чарті, написана в знайомому меломанам «американському» стилі, вдало скомбінованому з вінтажним британським роком 60-х років на зразок The Smiths. Це чудове
поєднання дасть зрозуміти, що перед вами не черговий посередній інді-гурт, а вже зовсім дорослий та цілком сформований колектив з неповторним стилем та заслуженим визнанням. Схоже, ці хлопці через багато років будуть називатися справжніми класиками року.

summer3

Дещо розбавляє музичний настрій нашої підбірки одна з найвдаліших електронних робіт цього літа. Насичене басами, темне звучання пісні Breathe This Air вдало комбінується з фортепіанними партіями та ніжним мелодійним вокалом Purity Ring. Цей трек створює вдалу атмосферу для пляжного релаксу на піщаному березі якогось океану або на комфортних шезлонгах з прохолодними коктейлями біля басейну. Тобто там, де ви не будете мати жодних турбот та отримаєте максимальну насолоду від богемного відпочинку. Впевнені, що ця чудова композиція ще довго залишатиметься у вашому плеєрі або телефоні.

summer10

Безперечно, наш список здавався б неповним, якщо в ньому не було б хіта від одного з найбожевільніших реперів сучасності Каньє Веста. Трек Black Skinhead став лід-синглом шостого сольного альбому “Yeezus” та змусив нас шаленіти від екстремальних електронних ритмів, написаних ще одними улюбленцями меломанів Daft Punk. Дике, неприборкане, несподіване, темне, загадкове і запальне — такі прикметники ідеально описують це музичне творіння. Каньє Весту вкотре вдалося вразити критиків та підтвердити своє звання шаленого генія.

summer4

Ще одним сюрпризом сезону для меломанів стала співпраця дуетів Disclosure та AlunaGeorge, які об’єднали свої зусилля та створили прекрасний трек White Noise. У свої 20 років брати Гай і Говард Лоуренс уже встигли виділитися на тлі однотипних електронників завдяки цікавому поєднанню дабстепу, фанку та R’n’B, а також здивувати публіку фестивалів Coachella, Bestival та Primavera Sound.

summer6

Ісландські рокери Sigur Rós цього року також потішили нас своїм черговим музичним шедевром, виходу якого ми з нетерпінням чекали. Альбом ісландців “Kveikur” виправдав усі очікування і вразив кардинальною зміною стилю музикантів. І хоча всі дев’я ть пісень платівки заслуговують уваги, є одна, яка найбільше закарбовується в пам’ять – безсумнівний хіт Brennisteinn. Тяжке та агресивне звучання стало ідеальним саундтреком дощових літніх днів.

summer2

Не встигли Bastille на чолі з харизматичним солістом Деном Смітом випустити свій дебютний альбом, як потрапили на перші сходинки чартів зі своїм мелодійним синглом Pompeii, що припавдо смаку меломанам багатьох країн. Загалом пісні колективу утворюють оригінальну суміш інді-попу, інді-року і сінті-попу та є тими самими мотивами, які ви будете муркотіти собі під ніс цілий день. І хоча авторитетні критики на початку року заявляли, що Bastille є лише проектом музиканта Дена Сміта, а пісні бенду не вирізняються чимось оригінальним, рейтинги новачків поки свідчать про протилежне.