Музичні прем’єри тижня: Coldplay, Arcade Fire, Capital Cities та інші

mJXBK4GQRk

ЧЧого тільки не роблять музиканти, аби потрапити до нашого огляду найкращих пісень тижня: і секретні концерти влаштовують, і підказки для меломанів по всьому світу розставляють. Ми завжди вітаємо оригінальність, тому тримайте добірку перших осінніх прем’єр у рубриці «Музичні прем’єри тижня».

Coldplay – Atlas

Учасники Coldplay презентували трек Atlas, який потрапить до нової частини стрічки «Голодні ігри». Композиція стала першим саундтреком гурту для повнометражного фільму, а лідер колективу Кріс Мартін зізнався, що отримав неймовірне задоволення від запису пісні. Сподобалася пісня і режисеру фільму Френсісу Лоуренсу, який заявив, що музика Coldplay гармонійно вписалася в стрічку. Повний перелік артистів, які записали пісні для франшизи «Голодні ігри», поки тримається в секреті. Втім, можна сподіватися, що вже зовсім скоро меломани почують безліч гарних саундтреків, адже музику для першої частини стрічки свого часу писали Arcade Fire, Maroon 5 та The Civil Wars.

M.I.A. – Come Walk With Me

Британка M.I.A. продовжує дражнити шанувальників піснями з нового альбому “Matangi”. Презентація платівки мала відбутися ще в грудні 2012 року, але лейбл Interscope скасував реліз та попросив співачку перезаписати пісні. Дата випуску “Matangi” залишалася невідомою аж до останнього часу, поки M.I.A. не набридло чекати. Співачка заявила, що сама розмістить диск у інтернет для безкоштовного заванатаження, якщо Interscope не призначить офіційну дату релізу альбому. І схоже, виконавиця не жартує, адже декілька днів тому в мережі з’явилася її нова пісня Come Walk With Me. Не відомо, чи почуємо ми всі пісні платівки до листопада (саме тоді й вийде “Matangi”), але від приємних новинок від цієї красуні точно не відмовимося.

Capital Cities – Kangaroo Court

Інді-поп-гурт Capital Cities оголосив назву наступного синглу на підтримку дебютного альбому “In a Tidal Wave of Mystery”. Найближчим часом на радіостанції світу відправиться трек Kangaroo Court, який цілком може претендувати на статус одного з головних хітів осені. Нагадаємо, дебютний сингл колективу Safe and Sound спричинив справжній вибух у музичному світі та досяг восьмої сходинки авторитетного американського чарту Billboard. До речі, трек отримав неабияку популярність серед молодих виконавців та нещодавно потрапив до нашої рубрики “Tribite Me”, де ми пишемо про найкращі кавери улюблених пісень.

Arcade Fire – The Resurrector

Зірки канадського інді-року Arcade Fire починають ділитися першими піснями з нового альбому “Reflektor”, який вийде в жовтні. Декілька днів тому колектив презентував трек Reflektor, який став першим синглом на підтримку нової платівки. Інші новинки доведеться почекати: нещодавно Arcade Fire виступили в Монреалі, де відіграли всі пісні з платівки “Reflektor”. Тим не менш, до початку концерту музиканти заявили, що не хочуть, аби їх знімали, та попросили фанатів сховати відеокамери. Якщо під час виступу хтось витягав мобільний телефон, його відразу ж виводили за двері. Тому про наповнення платівки “Reflektor” можна дізнаватись лише з повідомлень меломанів у «твітері» або «фейсбуці».

Cut Copy – Free Your Mind

Австралійські електронники Cut Copy вирішили оригінально презентувати новий сингл Free Your Mind. Для цього музиканти встановили в шести містах світу білборди з назвою пісні та запропонували шанувальникам знайти ці рекламні щити. Після цього меломани повинні були сфотографувати на мобільний телефон напис “Free Your Mind” та, завантаживши світлину на сайт музикантів, прослухати трек. Думаємо, спраглі до нової музики фанати добряче побігали світом у пошуках білбордів, адже останній альбом Cut Copy вийшов ще в 2011 році. Може, вони і диск з новими піснями заховали в якійсь пустелі? Дайте точні координати, Inspired Music вже виїжджає шукати платівку!